Web Analytics
Pošta Srbije: Brza i efikasna isporuka vaučera licima obolelim od retkih bolesti - BetaRS

Pošta Srbije: Brza i efikasna isporuka vaučera licima obolelim od retkih bolesti

Ekonomija | Izvor: Beta | 12.08.2024 | access_time 16:35
Pošta Srbije: Brza i efikasna isporuka vaučera licima obolelim od retkih bolesti
BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/Nikola Zivanovic
Pošta Srbije potpisala je danas Memorandum o saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici u cilju brze isporuke vaučera licima obolelim od retkih bolesti širom zemlje.

Ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski kazala je da će potpisani memorandum omogućiti brže i efikasnije dopremanje vaučera i zahvalila je vršiocu dužnosti direktora Pošte Srbije Zoranu Anđelkoviću na učešću u tom značajnom projektu.

"Pošta, kao institucija koja bezmalo dva veka postoji u našoj zemlji, podelila je sa nama brigu o porodici i dala doprinos da vaučeri za banjsko lečenje, apoteke, kao i vaučeri za jednokratnu finansijsku pomoć, što pre stignu u domove lica obolelih od retkih bolesti", rekla je Đurđević Stamenkovski, saopštila je Pošta Srbije.

Anđelković je kazao da će Pošta Srbije zadatak izvršiti u rekordnom roku, kao i da će vredni vaučeri sigurno stići do svih korisnika.

"Pošta Srbije i ubuduće nastaviće da daje doprinos sličnim inicijativama i trenutno je predmet razgovora sa Ministarstvom razvoj potpuno novog projekta podrške ranjivim kategorijama stanovništva, posebno u ruralnim sredinama gde je veliki broj samačkih domaćinstava i mahom starije stanovništvo, a u koji treba uključiti i Ministarstvo za brigu o selu", kazao je on.

Podsetio je da Pošta Srbije stiže do svih žitelja i pokriva sva naselja na teritoriji Srbije i da pored najrazgranatije infrastrukturne mreže broji 14.200 zaposlenih.

"Prema projektu koji razvijamo, poštari bi prilikom poseta domaćinstvima nezavisno od redovne dostave, bili društvo za razgovor i korisnicima pružali drug neophodnu pomoć, u smislu nabavke lekova ili namirnica, a za tu vrstu angažovanja dobijali bi određenu nadoknadu", rekao je Anđelković u PTT muzeju gde je potpisan dokument o saradnji Pošte i Ministarstva za brigu o porodici.

Teme