Web Analytics
Šesti festival klasične muzike 'Zlatni zvuci' sledeće nedelje na Zlatiboru - BetaRS

Šesti festival klasične muzike 'Zlatni zvuci' sledeće nedelje na Zlatiboru

Kultura | 13.08.2024 | access_time 12:45
Šesti festival klasične muzike 'Zlatni zvuci' sledeće nedelje na Zlatiboru
Foto: Medija Centar Beograd
Šesto izdanje festivala "Zlatni zvuci" biće održano od 22. do 24. avgusta na Zlatiboru, saopštili su danas organizatori festivala.

Pijanista i idejni tvorac festivala Dušan Aksentijević kazao je da će se na trodnevnom repertoaru publici predstaviti domaći i strani kompozitori, pa ovaj festival po treći put ima međunarodni karakter.

Umetnički direktor festivala Boris Kraljević rekao je da će festival prve večeri otvoriti vokalni ansambl ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Drugu festivalsku noć će obeležiti koncert tenora Stevana Karanca sa pijanistom Aksentijevićem, kome će se pridružiti pijanista Žarko Golubović i sopranistkinja iz Crne Gore Nataša Jovović.

Festival će biti zatvoren izvedbama srpskog i singapurskog pijaniste Borisa Kraljevića, čeliste Filipa Tomića i violinistkinje Sofije Tomić, a kojima će se pridružiti na sceni i Stevan Karanac.

Festival "Zlatni zvuci" nastao je 2019. godine kao serija koncerata u hotelu "Palisad" na Zlatiboru, a po rečima osnivača Aksentijevića, ideja festivala je da "nadoknadi nedostatak klasične muzike na ovoj turističkoj destinaciji", kao i to da "mladima ponudi bolje uslove pod kojima bi formirali svoje ličnosti".

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama