Web Analytics
Crvena zvezda odgovorila Partizanu: Rukovodstvo se krije iza Stanojevića i njegovih izjava - BetaRS

Crvena zvezda odgovorila Partizanu: Rukovodstvo se krije iza Stanojevića i njegovih izjava

Fudbal | Izvor: Beta | 13.08.2024 | access_time 19:40
Crvena zvezda odgovorila Partizanu: Rukovodstvo se krije iza Stanojevića i njegovih izjava
Fudbalski klub Crvena zvezda reagovao je danas na izjave trenera Partizana Aleksandra Stanojevića o crveno-belima i sudijama, navodeći da se rukovodstvo Partizana "krije iza Stanojevića i njegovih izjava i tako konstatno pokušava da izbedne svoju ličnu odgovornost".

"Ta priča o ugroženosti Partizana od kojekakvih sila traje već čitavu deceniju i postala je već davno viđena matrica koja pokusava da predstavi FK Partizan kao neku žrtvu koju neko gazi i pokušava da uništi. Ta priča je vec dojadila i samim navijačima FK Partizan", navodi se u saopštenju Zvezde, koje su preneli mediji.

Aleksandar Stanojević izjavio je ranije danas da je razočaran suđenjem u utakmici sa IMT-om odigranom u Zaječaru, optuživši predsednika Sudijske komisije Dejana Santrača da, kao član Srpske napredne stranke, ima podršku vrha države u delegiranju sudija.

Naveo je da je Partizan dobio evro licencu zbog pomoći države i zahvalio joj se, ali istakao da to ne znači da "možete da nas ponižavate i da moramo da ćutimo".

Stanojević je govorio i o odluci da se meč Čukaričkog i Crvene zvezde ne igra na Banovom brdu, već u Pančevu, nazivajući je "brutalnom odlukom", uz ocenu da je doneta jer "vlada mišljenje da je Zvezda isto što i Srbija".

Crvena zvezda, sa druge strane, Stanojevićeve reči vidi kao "tradicionalni nastavak podizanja tenzija u fudbalskoj javnosti, ne bili pokrio sopstvene neuspehe i neuspehe kluba koji vodi", kao i da je izgovorio "mnogo neistina".

Prema navodima crveno-belih, Stanojević je pričao o tome da Partizan dobija finansijsku pomoć države, "ali da on ne dozvoljava da ga ta država gazi".

"U čemu to država gazi Stanojevića? Time što FSS uvodi dva bonus igrača za sve klubove kao meru ozdravljenja srpskog fudbala? Pitamo se da li je g. Stanojević trener ili je zadužen i za finansije i odnose sa državom. A vrlo dobro zna da bi se FK Partizan odavno ugasio da mu nema finansijske pomoći te iste države koju danas proziva", navodi se u saopštenju.

Kada su u pitanju sudije, Zvezda navodi da se Stanojević i igrači Partizana "nesportski ponašaju" na terenu i tvrdi da "guraju sudije, vređaju ih i psuju, vrše pritisak i prolaze nekažnjeno".

"Takvo ponašanje bi bilo gde u Evropi proizvelo višemesečnu suspenziju, a FSS konstantno ćuti jer je stvorena klima da je Partizan žrtva i da prema njima ne smete sprovoditi FIFA pravila igre", smatraju iz Zvezde.

Reagujući na zamerke što će se meč Čukaričkog i Zvezde igra u Pančevu, crveno-beli navode da se meč igra na neutralnom terenu, jer su uslovi na Banovom brdu nemogući.

"I to samo pet dana pre najvažnije evropske utakmice za naš klub. O tome treba da vodi računa komisija za prijem terena FSS. Pri tome, Partizan je protiv Napretka kao gost igrao na svom stadionu što se nikada nije desilo u istoriji našeg fudbala. Tada su i liga i FSS Stanojeviću bili odlični", dodaje se u saopštenju.

Teme