Web Analytics
Kapiten Mančester junajteda Fernandes produžio ugovor do leta 2027. - BetaRS

Kapiten Mančester junajteda Fernandes produžio ugovor do leta 2027.

Fudbal | Izvor: Beta | 14.08.2024 | access_time 21:05
Kapiten Mančester junajteda Fernandes produžio ugovor do leta 2027.
Kapiten Mančester junajteda Bruno Fernandes produžio je danas ugovor na godinu dana i u tom fudbalskom klubu ostaće najmanje do leta 2027. godine.

Kako je saopštio klub sa Old Traforda, Fernandes je produžio ugovor do leta 2027. godine, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

"Svi znaju moju strast za Mančester junajtedom. Svestan sam odgovornosti i značaja nošenja ovog dresa i nivoa posvećenosti i želje potrebnih da se predstavlja ovaj neverovatan klub", rekao je Fernandes, navodi se u saopštenju na klupskom sajtu.

Portugalski 29-godišnji fudbaler došao je u Junajted u januaru 2020. godine iz Sportinga iz Lisabona, a imao je još dve godine do isteka ugovora, koji je potpisao 2022.

Za četiri i po godine u klubu, Fernandes je odigrao 234 utakmice u svim takmičenjima, postigao je 79 golova i imao je 67 asistencija. Osvojio je FA kup i Liga kup i igrao u finalu Lige Evropa 2021. godine.

"Već imam toliko posebnih trenutaka ovde, čuo sam kako se moje ime peva na Stretford Endu, postigao sam het-trik protiv Lidsa, predvodio sam ekipu na Old Trafordu u evropskim utakmicama i podizao sam trofeje na Vembliju. Ali ne bih potpisao ovaj ugovor da nisam verovao da moji najbolji trenuci u dresu Junajteda tek dolaze", naveo je Fernandes.

Spekulisalo se da bi Fernandes mogao da napusti klub ovog leta, ali je on u maju rekao da želi da ostane na Old Trafordu.

"Iz razgovora sa fudbalskim rukovodstvom i trenerom, jasno je koliko su svi odlučni da se bore za trofeje. Vidim koliko će budućnost biti pozitivna i uživam u vođenju ovog tima", naveo je Fernandes.

Takmičenje u Premijer ligi počinje u petak utakmicom Mančester junajteda i Fulama od 21 čas na Old Trafordu.

Teme