Web Analytics
U toku gašenje dva velika požara u Ljuljacima u opštini Knić i Kloki u opštini Topola - BetaRS

U toku gašenje dva velika požara u Ljuljacima u opštini Knić i Kloki u opštini Topola

Društvo | 14.08.2024 | access_time 22:15
U toku gašenje dva velika požara u Ljuljacima u opštini Knić i Kloki u opštini Topola
prt.scr youtube

Vatrogasci iz Kragujevca, Knića i Topole, uz pomoć vatrogasnih vozila, bore se sa dva velika požara u selu Ljuljaci u opštini Knić i selu Kloka u opštini Topola, rečeno je agenciji Beta u Upravi za vanredne situacije grada Kragujevca.

U Kloki na oko pet hektara gori nisko rastinje, šuma i voćnjaci, ali je sprečeno dalje širenje požara.

U selu Ljuljaci vatrena stuhija je zahvatila više hektara šume i niskog rastinja i vatrogasci pokušavaju da požar stave pod kontrolu.

Požar je lokalizovan u selu Velika Sugubina, kod Kragujevca, gde je gorela šuma i nisko rastinje blizu stambenih objekata.

Kako navode u Upravi za vanredne situacije na teritoriji Šumadijskog upravnog okruga danas je zabeležen veliki broj požara, od kojih je više 10 na otvorenom prostoru.

Kako je rečeno agenciji Beta, vatrogasci-spasioci bore se danas sa požarima neprekidno više od 14 časova.

U Opornici na putu Kragujevac- Topola danas oko 14.30 u požaru je izgoreo jedan kamionet.

Kako navode u Upravi, zbog visokih temperatura i blagog vetra, požari su se brzo širili, ali su sve vatrogasne brigade bile na terenu i uspešno lokalizovale i stavile pod kontrolu sve požare.

Kako je saopšteno medijima, svi požari na otvorenom prostoru najverovatnije su izazvani ljudskom nepažnjom, zbog spaljivanja biljnih ostataka i otpada.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zoran Kočović i zamenik komandanta obišli su danas sve lokacije požara.

Teme