Web Analytics
Fudbaleri Partizana bez plej-ofa za Ligu Evropa, protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija - BetaRS

Fudbaleri Partizana bez plej-ofa za Ligu Evropa, protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija

Fudbal | Izvor: Beta | 15.08.2024 | access_time 23:20
Fudbaleri Partizana bez plej-ofa za Ligu Evropa, protiv Genta u plej-ofu za Ligu konferencija
Fudbaleri Partizana nisu večeras uspeli da se plasiraju u plej-of za Ligu Evropa, pošto su u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija u Tunu posle produžetaka odigrali nerešeno 2:2 protiv Lugana.

U prvoj utakmici prošlog četvrtka u Beogradu Lugano je pobedio 1:0, pa je ukupnim rezultatom 3:2 prošao u plej-of, u kome će igrati protiv Bešiktaša. 

Partizan je poveo golom koji je Gajas Zahid postigao u 44. minutu, a izjednačio je Renato Štefen u 48. Drugi gol za Partizan postigao je kapiten Svetozar Marković u 67. minutu, kojim je izborio produžetke. Izjednačujući gol, kojim je Lugano prošao u plej-of, postigao je Mohamed Belhađ u u 111. minutu.

Partizan je na početku pokušavao preko Ibrahima Zubairua, koji je dobro šutirao u 11. minutu, ali je izborio korner. Posle kornera Zubairu je loptu zahvatio glavom i poslao ju preko gola.

Zubairu je u 16. minutu dobro centrirao pred gol Lugana, ali Aldo Kalulu nije uspeo da zahvati loptu.

Posle toga nije bilo većih prilika do 39. minuta kada je Zubairu promašio loptu u dobroj akciji u kojoj je loptu oduzeo Ksander Severina.

Partizan je poveo u 44. minutu posle dobre akcije, Severina je dobro prošao protivničke igrače i dodao loptu do Zahida, koji je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u mrežu.

Lugano je izjednačio iz prve prilike u drugom poluvremenu. Posle duplog pasa sa Uranom Bislimijem šutirao je Štefen, loptu je odbio Nihad Mujakić, ali se ona vratila do Štefena, koji je pogodio mrežu.

U 56. minutu posle akcije u kojoj su učestvovali Severina, Kalulu i Zubairu, Kervin Arijaga šutirao je pored stative.

Partizan je poveo u 67. minutu golom Markovića, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Zahid.

U 82. minutu golman Aleksandar Jovanović dobro je odbranio udarac Mohameda Belhađa. Posle kornera ponovo je Belhađ loptu zahvatio glavom i pogodio prečku, posle čega su igrači Partizana otklonili opasnost pred svojim golom.

Fudbaler Lugana Hišam Mau dobro je prošao po levoj strani u 83. minutu i šutirao, ali je pogodio spoljni deo mreže. Mau je i u 86. šutirao sa distance, a golman crno-belih izbacio loptu u korner.

U 87. minutu drugi žuti karton zbog prekršaja dobio je Albijan Hajdari, pa je Lugano ostao sa desetoricom. Posle toga nije bilo promene, pa su odigrani produžeci.

U 96. minutu Škelkim Vladi je prošao po desnoj strani i šutirao u spoljni deo mreže.

Posle akcije Partizana u 102. minutu Nemanja Trifunović je glavom šutirao u golmana Amira Saipija.

U 109. minutu Arijaga je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila jednog igrača domaćih i otišla u korner. Posle kornera glavom je šutirao Marković, a golman domaćih odbranio.

Lugano je izjednačio u 111. minutu posle loše igre u odbrani crno-belih, Belhađ je bio strelac. 

Partizan do kraja nije uspeo da napravi šansu, pa će umesto u plej-ofu za Ligu Evropa, sada igrati u plej-ofu za Ligu konferencija.

Protivnik crno-belima biće belgijski Gent, koji je večeras u revanšu posle produžetaka pobedio Silkeborg 3:2. U prvoj utakmici u Danskoj bilo je nerešeno 2:2.

Teme