Web Analytics
Jovančićević (DS): Vučić nema odgovor ni na jedno stručno pitanje o litijumu - BetaRS

Jovančićević (DS): Vučić nema odgovor ni na jedno stručno pitanje o litijumu

Politika | 17.08.2024 | access_time 11:00
Jovančićević (DS): Vučić nema odgovor ni na jedno stručno pitanje o litijumu
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i profesor na Hemijskom fakultetu u Beogradu Branimir Jovančićević ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne može da odgovori ni na jedno stručno pitanje o rudniku litijuma, pa isključivo "priča neku svoju priču".

Jovančićević je za list "Danas" kazao o razgovoru Vučića sa građanima u Malom Zvorniku, da "on zapravo i ne odgovara na postavljena pitanja", već "priča neku svoju priču" bez obzira na to kakvo je pitanje postavljeno.

Ocenio je i da se garancije o bezbednosti povodom kopanja litijuma daju samo u fazi donošenja finalne odluke, radi smirivanja tenzije kod građana.

"One će biti zaboravljene kada se u proces krene. Tada će raditi samo sredstva na osnovama ogoljene sile. Uostalom, tako rudarske kompanije rade u celom sveu. Zašto bi kod nas bilo drugačije, kada su kod nas bezakonje i korupcija dostigle nivo kakav je i kod svih tih zemalja u kojima se slični rudnici nalaze", rekao je Jovančićević.

Govoreći o protestima širom Srbije o tom pitanju, naveo je da očekuje da će oni biti nastavljeni, jer su "jedina nada".

"Političke stranke moraju što pre da se u proteste uključe. Ekološka udruženja i organizacije imaju svoj značaj, ali stranke sa svojom logistikom, čvrstinom i iskustvom mogu da budu od velike koristi", dodao je Jovančićević.

Teme