Web Analytics
Revijalnom utakmicom na Korčuli čuveni trener Ratko Rudić završio karijeru - BetaRS

Revijalnom utakmicom na Korčuli čuveni trener Ratko Rudić završio karijeru

Vaterpolo | Izvor: Beta | 18.08.2024 | access_time 14:45
Revijalnom utakmicom na Korčuli čuveni trener Ratko Rudić završio karijeru
Revijalnom utakmicom vaterpolo ekipe Hrvatska 2012. i ekipe Svet na Korčuli, od trenerskog posla oprostio se legendarni trener Ratko Rudić.

Utakmica odigrana u sklopu manifestacije "Svetski dani vaterpola" na otvorenom bazenu na Koručili, završena je nerešeno 13:13 (3:4, 5:3, 2:3, 3:3).

U ekipi Hrvatska 2012. na okupu se našla ekipa koja je pre 12 godina u Londonu osvojila zlatnu olimpijsku medalju, a predvodio ju je Ratko Rudić, kome je to na simboličan način bila oproštajna utakmica u trenerskoj karijeri, prenela je danas Hina.

Igrali su Josip Pavić, Damir Burić, Miho Bošković, Nikša Dobud, Maro Joković, Ivan Buljubašić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Samir Barač, Igor Hinić, Paulo Obradović i Frano Vićan.

Ekipu Svet predvodio je srpski trener i član Kuće slavnih Igor Milanović.

Za tu ekipu igrali su Danijel Lopes (Španija) Tamas Kašaš (Mađarska), Andrija Prlainović (Srbija), Boris Zloković (Crna Gora), Aleksandar Ivović (Crna Gora), Felipe Perone (Španjolska), Duško Pijetlović (Srbija), Valentino Galo (Italija), Mateo Ajkardi (Italija), Hristos Afrodakis (Grčka), Jorgios Afrudakis (Grčka), Zoltan Seči (Mađarska), kao i Mihovil Marinović iz VK Galeb MR.

U hrvatskom timu najefikasniji je bio Sukno sa tri gola, a isto toliko sa druge strane postigao je Prlainović.

Pre utakmice održan je okrugli sto na temu "Promene u vaterpolu od 1980-tih do danas". Učestovovale su velike zvezde vaterpola, članovi Kuće slavnih vodenih sportova, treneri i bivši selektori Ratko Rudić, Deneš Kemenj, Dejan Savić i španski reprezentativac Felipe Perone.

Oni su pred prepunim gledalištem Centra za kulturu ponudili svoju viziju vaterpola, način na koji bi taj sport u budućnosti trebalo da se menja, aktuelne trendove i podsetili na sve prethodne promene u vaterpolu. Takođe, upozorili su i na određene probleme i teškoće i ponudili rešenja.

Teme