Web Analytics
Poljakinja Nevijadoma osvojila Tur d'Frans za žene, četiri sekunde brža od šampionke Volering - BetaRS

Poljakinja Nevijadoma osvojila Tur d'Frans za žene, četiri sekunde brža od šampionke Volering

Ostalo | Izvor: Beta | 18.08.2024 | access_time 19:35
Poljakinja Nevijadoma osvojila Tur d'Frans za žene, četiri sekunde brža od šampionke Volering
Poljska biciklistkinja Kataržina Nevijadoma pobednica je ovogodišnjeg Tur d'Fransa za žene, nakon što je u generalnom plasmanu za četiri sekunde bila brža od prošlogodišnje šampionke Demi Volering iz Holandije.

Volering (SD Worx-Protime) je pobedila u današnjoj, osmoj i poslednjoj etapi ovogodišnje trke, nakon što je 149,9 kilometara od Le Grand Bornanda do skijališta Huez na Alpima završila za četiri sata, 34 minuta i 14 sekundi.

Poljakinja (Canyon-SRAM) je na današnjoj etapi bila četvrta, sa minut i jednom sekundom zaostatka u odnosu na prošlogodišnju šampionku, ali je to vreme bilo dovoljno da zadrži prvo mesto u generalnom plasmanu.

Nevijedoma je ovogogodišnji Tur završila za 24 sata, 36 minuta i sedam sekuni, četiri sekunde ispre Volering i deset sekundi ispred Hlanđanke Pauliene Rojakers (Fenix-Deceuninck).

Holanđanka Marijana Vos (Visma-Lease) osvojila je "zelenu majicu" kao najbolja sprinterka, sa 170 poena, dok je Belgijanka Žistin Gekire sa 46 poena osvojila "tačkastu" majicu za brdsku klasifikaciju.

Nagradu za najbolju mladu biciklistkinju, odnosno "belu majicu", osvojila je Holanđanka Pak Piters (22) iz tima "Fenix-Deceuninck".

Na današnjoj etapi, na drugom mestu je završila Rojakers sa četiri sekunde zaostatka, a treća Francuskinja Evita Muzik (FDJ-Suez) sa minut i sekundom zaostatka.

Teme