Web Analytics
Miljuš (SSP): Dačić hapšenjima nadoknađuje neučestvovanje SPS u kampanji za litijum - BetaRS

Miljuš (SSP): Dačić hapšenjima nadoknađuje neučestvovanje SPS u kampanji za litijum

Politika | 19.08.2024 | access_time 16:20
Miljuš (SSP): Dačić hapšenjima nadoknađuje neučestvovanje SPS u kampanji za litijum
ssp.rs
 Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš ocenio je danas da ministar unutrašnjih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić hapšenjima ekoloških aktivista "pokušava da nadomesti to što SPS neće da učestvuje u kampanji za kopanje litijuma".


Miljuš je u saopštenju naveo da Dačić kampanju o litijumu, koju je prema njegovim rečima naredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokušava da nadomesti i pretnjama nevladinom sektoru, nakon navoda o postojanju spiska nevladinih organizacija koje se finansiraju iz inostranstva i najavom donošenja zakona koji će ograničiti njihov rad.

"Ministar Dačić Srbiju pretvara u zemlju straha samo da bi sačuvao fotelju i tako ponavlja ono što je sa Vučićem radio i devedesetih, kada su zajedno bili deo režima koji je funkcije i privilegije branio preko grbače naroda, koji je jedva preživeo crveno-crnu koaliciju", smatra poslanik SSP.

Ocenio je i da poslednji potezi vlasti dokazuju da je "njihova ekipa zbog litijuma odlučila da se obračuna sa sopstvenim narodom, uz zloupotrebu policije i tužilaštva".

"Ista politika i isti ljudi pričama o domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima zamajavaju građane dok uništavaju zemlju koja je za njih samo plen i maltretiraju ljude koji su za njih samo broj", naveo je Miljuš.

Teme