Web Analytics
Dalić objavio spisak igrača za predstojeće utakmice u Ligi nacija - BetaRS

Dalić objavio spisak igrača za predstojeće utakmice u Ligi nacija

Fudbal | Izvor: Beta | 19.08.2024 | access_time 16:20
Dalić objavio spisak igrača za predstojeće utakmice u Ligi nacija
Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je danas spisak igrača za početak takmičenja u Ligi nacija i utakmice sa Portugalom i Poljskom.

Nakon što su se od reprezentacije oprostili Domagoj Vida i Marcelo Brozović, nova imena na spisku su igrač Dinama Petar Sučić i napadač Ajntrahta Igor Matanović, prenela je Hina.

Na spisku su golmani: Dominik Livaković (Fenerbahče), Dominik Kotarski (PAOK) i Nedeljko Labrović (Augsburg).

Odbrambeni igrači: Joško Gvardiol  (Mančester siti), Duje Ćaleta Car (Lion), Borna Sosa (Torino), Josip Stanišić (Bajern Minhen), Josip Šutalo (Ajaks), Marin Pongračić  (Fjorentina) i Martin Erlić (Bolonja). 

Igrali sredine terena: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Mančester siti), Mario Pašalić (Atalanta), Lovro Majer (Volfsburg), Luka Ivanušec (Fejenord), Luka Sučić (Real Sosijedad), Kristijan Jakić (Augsburg), Martin Baturina (Dinamo) i Petar Sučić (Dinamo).

Napadači: Ivan Perišić (Hajduk), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Bruno Petković (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna) i Igor Matanović (Ajntraht).

Pretpoziv su dobili Borna Barišić (Trabzonspor), Marko Pjaca (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Marco Pašalić (Rijeka), Nikola Moro (Bolonja), Toni Fruk (Rijeka) i Robert Ljubičić (AEK).

Hrvatska će igrati u grupi sa Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Ovogodišnje takmičenje Hrvatska će početi 5. septembra u Lisabonu protiv Portugala, a tri dana kasnije u Osijeku igraće protiv Poljske.

Po dve najbolje ekipe plasiraće se u četvrtfinale u martu 2025. godine, trećeplasirana ekipa igraće baraž za ostanak u Ligi nacija A, a poslednja selekcija iz grupe ispašće u Ligu B.

Hrvatska je u prošlom izdanju Lige nacija osvojila srebro.

"Liga nacija će nam biti dobra platforma za stvaranje ekipe koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnje Evropsko prvenstvo, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapiten i dalje s nama - Luka (Modrić) je naša velika snaga na terenu i van njega", rekao je Dalić.

Teme