Web Analytics
Opština obećava boravak za decu sa smetnjama u razvoju do kraja godine, roditelji pošli za Beograd - BetaRS

Opština obećava boravak za decu sa smetnjama u razvoju do kraja godine, roditelji pošli za Beograd

Društvo | 19.08.2024 | access_time 22:05
Opština obećava boravak za decu sa smetnjama u razvoju do kraja godine, roditelji pošli za Beograd
prt. scr youtube
 Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i predsednik Skupštine opštine Milan Čavić najavili su danas da bi dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju u toj opštini trebalo da bude završen do kraja godine.


Oni su to, kako je prenela opština u saopštenju, rekli na jutrošnjem sastanku sa roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, koji su ukazali da nisu poštovani rokovi za izgradnju tog boravka, koji je obećan 2022. godine.

Kako je preneo portal N1, dve porodice su se nakon jutrošnjeg sastanka, nezadovoljne dobijenim odgovorima, uputile pešaka ka Beogradu, gde traže sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je obećanje o izgradnji boravka i dao pre dve godine.

Opština je u saopštenju navela da su se Šušnica i Čavić sastali ranije danas sa roditeljima i predstavnicima Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, ali i sa predstavnicima JP "Standard" koji vrše nadzor izvođenja radova i predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku.

Šušnica i Čavić su roditelje informisali da JP "Standard" redovno obilazi i kontroliše gradilište i da je konstatovano da zbog nepredviđenog proširenja obima posla radovi kasne dva meseca i da postoje dve mogućnosti.

Jedan je da se izvođaču da kratak dodatni rok da završi radove, a drugi da se raskine ugovor sa postojećim izvođačem i raspiše nova javna nabavka za izbor novog izvođača, što može dodatno prolongirati završetak radova.

Istaknuto je, kako se dodaje u saopštenju da bi u slučaju da se ne raspisuje nova nabavka svi građevinski radovi i opremanje objekta bili gotovi do kraja godine.

Opština je predložila da se 26. avgusta održi novi sastanak, kom bi prisustvovao i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović, "kog je presednik Srbije Aleksandar Vučić delegirao u cilju iznalaženja što efikasnijeg rešenja za završetak projekta".

Izgradnja dnevnog boravka obuhvata rekonstrukciju i dogradnju objekta nekadašnje MZ "Brastvo", a radovi predviđaju sanaciju vlage, postavljanje izolacija u celom objektu, izgradnju nove krovne konstrukcije i krova, ugradnju novih elektro, vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

"Grade se trpezarija, boravak, sobe i drugi sadržaji. U celom objektu se postavlja antiklizna granitna keramika. Rekonstruišu se toaleti i prolagođavaju potrebama korisnika. Uređuje se ajnfort. Ugrađuju rampe za osobe sa smetnjama u razvoju i novi aluminijumski prozori i vrata", dodaje se u saopštenju

Teme