Web Analytics
Naslovne strane za utorak, 20. avgust 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za utorak, 20. avgust 2024. godine

Društvo | 20.08.2024 | access_time 09:10
Naslovne strane za utorak, 20. avgust 2024. godine
Foto: Beta/Amir Hamzagić
Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 20. avgust pišu o nevladinim organizacijama, o pustim selima, o represiji nad aktivistima, kao i rekonstrukciji vlade.

ALO - "Tragedija" u sudaru sa vozom poginulo dvoje dece. "Sneško u avgustu", o snegu na Zlatiboru.

BLIC - Premijer Miloš Vučević najavio rokade, analitičari tvrde: "Tri razloga za rekonstrukciju Vlade Srbije". Centralna tema lista saobraćajna nesreća - "Tri osobe poginule na pruzi kod Lazarevca". Iz sporta: "Piksi precrtao osmoricu sa Evropskog prvenstva".

VEČERNJE NOVOSTI - Kako funkcioniše NVO sektor "Među 38.178 nevladinih skrivaju se i antidržavni". Pod naslovom "Pusta 24 sela, u 21 po jedan čovek", list piše da u hiljadu mesta nema ni prodavnice, pa poštar donosi namirnice. Bankari vagaju ponudu NBS: "Kamate padaju krajem godine".

DANAS - Eko straža najavljuje oštre reakcije nakon privođenja aktivista: "Oni idu redom i hapse, to je politička represija". Ana Brnabić se obračunava i sa naučnim časopisom Scientific Reports: "Rad srpskih naučnika o litijumu među najčitanijim". Glumac Uliks Fekmiju kaže "Jugonostalgija nije nostalgija za prostorom, već za vrednostima".

NOVA - Protivnici kopanja litijuma na meti policije i bezbednosnih službi "Dačić 'u lovu' na aktiviste da bi se dokazao Vučiću". Epidemiolog Zoran Radovanović objašnjava koji su simptomi MPOKS virusa i kako se prenosi "Majmunske boginje slične velikim, ali su blaže". Pao i treći most "Ukrajinska vojska bi da se zadrži u Kursku", piše list.

INFORMER - "Voz ubio dvoje dece" piše list o nesreći na pruzi kod Lazarevca. "Zelenski tera Putina da upotrebi nuklearke", upozorava predsednik Belorusije Lukašenko.

KURIR - Pod naslovom "Oprez" list piše da su bezbednosne službe Srbije u pripravnosti. "Srećno", predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio paraolimpijce.

SRPSKI TELEGRAF - "U septembru sve vreme 30 stepeni", piše list o toplom talasu. "Vučiću još samo da zabrane da diše", piše list o taktici opozicije.

POLITIKA - Jačaju pokušaji destabilizacije naše zemlje "Rastu strane investicije u antidržavne NVO". Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže "Pod nadzorom MUP-a oko 100 vehabija". Uprkos pritiscima iz Brisela na Bugarsku, predsednik Rumen Radev potpisao zakon "o zabrani LGBT propagande u školama".

Teme