Web Analytics
Vučić u 'Pelivanu' sa vlasnicima: Ponosni smo na našu braću, nadležni preduzimaju mere - BetaRS

Vučić u 'Pelivanu' sa vlasnicima: Ponosni smo na našu braću, nadležni preduzimaju mere

Politika | 20.08.2024 | access_time 15:45
Vučić u 'Pelivanu' sa vlasnicima: Ponosni smo na našu braću, nadležni preduzimaju mere
prt.scr Instagram/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, prilikom posete poslastičarnici "Pelivan", da u našem društvu nema mesta za pretnje koje su prethodnih dana upućene vlasnicima.


"Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost", naveo je Vučić, na svom instragam profilu, na kojem je objavio i video snimak sa vlasnicima u "Pelivanu".

Vučić je napisao i da je poslastičarnica "'Pelivan' deo je naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije" i dodao: "Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka".

Prema njegovim rečima, nadležni organi preduzeli su sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi poslastičarnicu i obezbedili da se ovakvi incidenti ne ponove.

"Ovo je zemlja u kojoj svi građani treba da osećaju sigurnost i pripadnost i to je nešto što ćemo čvrsto braniti", napisao je Vučić.

U video snimku se čuje i kako Vučić kaže da je "Pelivan" jedno od kultnih mesta u Beogradu i da su svi Beograđani i svi u Srbiji uz njih.

Takođe i da je ovo najstarija poslastičarnica, od 1851. godine, koju vode "naša sirijska i muslimanska braća, oni žive za Srbiju, odani su joj, i mi smo ponosni na njih"

Vlasnici su nedavno objavili na društvenoj mreži audio snimak na kojem se čuje kako im neka ženska osoba upućuje pretnje i uvrede na nacionalnoj osnovi.

 

Teme