Web Analytics
Šangaj na trećem mestu među vodećim međunarodnim centrima za otpremanje teretnih brodova - BetaRS

Šangaj na trećem mestu među vodećim međunarodnim centrima za otpremanje teretnih brodova

Ekonomija | 21.08.2024 | access_time 17:05
Šangaj na trećem mestu među vodećim međunarodnim centrima za otpremanje teretnih brodova
Fotografija snimljena 17. septembra 2023. prikazuje pogled na automatizovani kontejnerski terminal šangajske luke Jangšan u istočnom kineskom gradu Šangaju. (Fotografija: Vang Jiming/Sinhua)

Istočni kineski grad Šangaj zauzeo je treće mesto među vodećim međunarodnim centrima za otpremanje teretnih brodova, pokazao je novi izveštaj objavljen danas.

Prema Indeksu razvoja međunarodnog špediterskog centra Sinhua-Baltik za 2024. godinu, na prvih pet mesta nalaze se Singapur, London, Šangaj, Hongkong i Dubai, prenela je agencija Sinhua.

Sa izvanrednim mogućnostima transporta i lučkom infrastrukturom vodećom u industriji, ti gradovi pružaju snažnu garanciju za nesmetano otpremanje teretnih brodova na globalnom nivou, navodi se u izveštaju.

Šangaj je ponovo zauzeo treće mesto na listi, čime je potvrđeno da se kontinuirano učvršćuje njegov status međunarodnog centra od velikog značaja za otpremanje teretnih brodova, navodi se.

U 2023. godini protok kontejnera u šangajskoj luci dostigao je 49,16 miliona, po čemu je prva na svetu 14. godinu zaredom.

Drugi kineski centri za otpremanje teretnih brodova, među kojima su Hongkong, Gvangdžu, Ćingdao i Šendžen takođe su dobro plasirani na listi. Severnokineski Tjenđin vratio se među 20 najboljih u svetu, što ističe njegovu važnu poziciju u lancu vrednosti industrije međunarodnog otpremanja teretnih brodova.

Indeks razvoja međunarodnog špediterskog centra Sinhua-Baltik prvi put je objavljen 2014. godine.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT