Web Analytics
MUP: Iz Drine izvučena tela šestoro ilegalnih migranata - BetaRS

MUP: Iz Drine izvučena tela šestoro ilegalnih migranata

Hronika | 22.08.2024 | access_time 10:40
MUP: Iz Drine izvučena tela šestoro ilegalnih migranata
Foto: Beta/Emil Vaš

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije izvukli su iz Drine kod mesta Vrhpolje tela šestoro ilegalnih migranata čiji se čamac prevrnuo tokom noći, dok je u toku izvlačenje još jednog tela.

Resorni ministar Ivica Dačić izjavio je da je grupa migranata pokušala da pređe Drinu između mesta Drlača kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije tokom pretrage terena izvukli su kod mesta Vrhpolje na obalu beživotna tela šest iregularnih migranata. Na tom području je uočeno još jedno telo na nepristupačnom terenu i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije intenzivno rade na izvlačenju, dok je na teritoriji BiH u visini mesta Lonjina pronađeno još jedno telo", naveo je Dačić a preneo MUP.

Po njegovim rečima, spasilo se 16 migranata iz Sirije i dvoje iz Egipta, a od ukupnog broja desetoro su maloletnici.

"Policija i vatrogasci-spasioci nastavljaju dalju pretragu reke Drine i terena oko nje. Identifikacija beživotnih tela je u toku", naveo je Dačić i dodao da MUP Srbije u vezi sa tim događajem sve vreme sarađuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

MUP: Pretragom terena kod Ljubovije nađeno i telo bebe

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je danas da je policija pretragom Drine na području Ljubovije, gde se prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, našla telo jedne bebe, dok je policija Republike Srpske iz Drine izvukla telo još jednog muškarca.

Resorni ministar Ivica Dačić u pisanoj izjavi naveo je da su pretragom terena koja traje od noćas, pripadnici MUP-a danas oko 15.30, u mestu Lonjin, nizvodno niz Drinu, našli beživotno telo bebe starosti oko devet meseci.

"Ona je, nažalost, i deseta žrtva prevrtanja čamca sa iregularnim migrantima koji su iz Srbije pokušali da pređu ovu reku između mesta Drlače kod Ljubovije i Orlice u opštini Zvornik. Beba je bila sa majkom čije je telo ranije danas izvučeno iz reke", stoji u saopštenju.

Pripadnici MUP-a Srbije do sada su izvukli tela šest muškaraca, žene i bebe, dok su pripadnici policije Republike Srpske pronašli tela dva muškarca. 

Pretraga se i dalje nastavlja.

Teme