Web Analytics
Hamilton kažnjen, trku u Holandiji počinje sa 15. mesta, kazna i za Albona - BetaRS

Hamilton kažnjen, trku u Holandiji počinje sa 15. mesta, kazna i za Albona

Automoto | Izvor: Beta | 24.08.2024 | access_time 20:25
Hamilton kažnjen, trku u Holandiji počinje sa 15. mesta, kazna i za Albona
Vozač Mercedesa Luis Hamilton kažnjen je sa tri pozicije i u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije startovaće sa 15. pozicije, pošto je ometao Serhija Peresa iz Red Bula tokom današnjih kvalifikacija.

Kako je saopšteno iz Formule 1, Hamilton je tokom prvog dela kvalifikacija blokirao Peresa u krivini broj devet, zbog čega je vozač Red Bula izgubio vreme. 

Meksički vozač je ipak u narednom krugu uspeo da ostvari dobar rezultat i plasira se u drugi deo kvalifikacija. On je u kvalifikacijama zauzeo peto mesto, odakle će startovati u Zandvortu.

Hamilton je kvalifikacije završio u drugom delu i trebalo je da startuje sa 12. mesta, ali će posle kazne početi sa 15. mesta.

"Stjuardi su utvrdili da je, iako je bilo odgovarajućeg upozorenja ekipe i iako je vozač pokušao da se skloni sa puta, mogao više da uspori kako ne bi ometao drugi automobil i zbog toga smatraju da je ometanje bilo nepotrebno u smislu propisa. Zbog toga se primenjuje kazna u skaldu sa prethodnim odlukama", navodi se u saopštenju Formule 1.

Trka za Veliku nagradu Holandije, prva posle letnje pauze u šampionatu Formule 1, vozi se u nedelju od 15 časova.

Vozač Vilijamsa Aleksander Albon diskvalifikovan je iz kvalifikacija i trku će početi sa začelja, pošto pod njegovog bolida nije prošao tehničke provere.

Albon je kvalifikacije završio na osmom mestu, ali će sada zajedno sa timskim kolegom Loganom Sardžentom, koji nije vozio kvalifikacije zbog sudara na trećem treningu, startovati sa začelja.

Teme