Web Analytics
Đurić: Srbija prisustvom u Tongi dobija novu bazu prijatelja - BetaRS

Đurić: Srbija prisustvom u Tongi dobija novu bazu prijatelja

Politika | 28.08.2024 | access_time 10:30
Đurić: Srbija prisustvom u Tongi dobija novu bazu prijatelja
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić poručio je danas iz Nukualofe, glavnog grada Tonge, gde se održava 53. sastanak lidera Foruma pacifičkih ostrva, da je Srbija učešćem na tom skupu napravila strateški iskorak u odnosima sa pacifičkim regionom.

Đurić je u izjavi novinarima rekao da je Srbija prisustvom na samitu postavila sebe na mapu onih zemalja sa kojima ranije gotovo i da nije imala bilo kakve odnose, navodi se u saopštenju ministarstva.

"To nas čini faktorom i u odnosu sa onim zemljama koje su mnogo veće, mnogo snažnije i koje su mnogo bliže našem regionu", ocenio je ministar.

Dodao je da jačanje u tom regionu Srbija "podiže svoju poziciju kao aktora u međunarodnoj areni i dobija na težini u relaciji sa nekim od ovih zemalja koje su bliže".

Đurić se, koji u Tongi predstavlja Srbiju na sastanku lidera Foruma pacifičkih ostrva, na prijemu dobrodošlice održanom u ponedeljak sastao sa princom prestolonaslednikom kraljevine Tupoutoaom Ulukalalom i brojnim zvaničnicima država članica foruma.

Teme