Web Analytics
Novo lice Srbije: Paljenje kuće predsednika čačanskog odbora direktna pretnja, nadležni da reaguju - BetaRS

Novo lice Srbije: Paljenje kuće predsednika čačanskog odbora direktna pretnja, nadležni da reaguju

Politika | 28.08.2024 | access_time 10:45
Novo lice Srbije: Paljenje kuće predsednika čačanskog odbora direktna pretnja, nadležni da reaguju
Foto: YTPrintScreen
Gradski odbor stranke Novo lice Srbije u Čačku ocenio je danas da je pokušaj paljenja kuće predsednika tog odbora Aleksandru Mitroviću "direktna pretnja" i "pokušaj zastrašivanja", zbog čega su pozvali nadležne institucije da hitno sprovedu istragu i utvrde počinioce tog incidenta.

"Ovaj brutalan napad na ličnost i imovinu našeg predsednika smatramo direktnim udarom na sve naše članove, kao i na političke vrednosti i demokratiju koju naša stranka predstavlja", navodi se u saopštenju Novog lica Srbije.

Dodaje se da je zahvaljujući brzoj reakciji Mitrovića izbegnuta veća tragedija, ali da je taj incident izazvao uznemirenost i strah njegove porodice.

U delu porodične kuće, u kojoj Mitrović živi sa suprugom i četvoro male dece, juče oko 9.00 časova, izbio je požar koji su Mitrovići uspeli da ugase pre nego što je zahvatio garažu i kuću.

Lokalni mediji prenose da je Mitrović objavio na društvenim mrežama da je požaru prethodila eksplozija "improvizovane naprave" na krovu šupe za drva, kao i da je policija izvršila uviđaj i utvrdila da je na krovu šupe "planula neka zapaljiva tečnost".

Ispred kuće Mitrovića, pre mesec dana je na asfaltu bila ispisana preteća poruka: "Ostavi politiku i litijum, bolje za tebe", a policija još nije saopštila da li je utvrdila ko je to napisao.

Novo lice Srbije je stranka formirana pre oko dve godine, a njen predsednik je poslanik Miloš Parandilović.

Teme