Web Analytics
Petković: Razgovori o projektu 'Jadar' ne mogu se voditi iza zatvorenih vrata - BetaRS

Petković: Razgovori o projektu 'Jadar' ne mogu se voditi iza zatvorenih vrata

Društvo | 28.08.2024 | access_time 12:45
Petković: Razgovori o projektu 'Jadar' ne mogu se voditi iza zatvorenih vrata
Foto: Beta/Milos Miskov

Aktivista Udruženja "Ne damo Jadar" Nebojša Petković izjavio je danas da se razgovori o Projektu "Jadar" ne mogu voditi iza zatvorenih vrata kako to čine predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Petković je agenciji Beta kazao da je nedopustivo da se današnji sastanak vlasti s predstavnicima naučne zajednice o Projektu "Jadar" održava bez prisustva medija.

"Koji je razlog da se predsednik Srbije sastaje s predstavnicima naučne zajednice iza zatvorenih vrata? Vučić poziva na dijalog i javne rasprave, a istovremeno se krije od medija", kazao je on.

Petković je rekao da predstavnici ekoloških udruženja nisu pozvani na sastanak u Palati Srbija.

"Razgovor Vučića i pojedinih ministarki s predstavnicima naučne zajednice koji nisu upućeni u Projekat 'Jadar' ne može da ima nikakav efekat", kazao je.

U Palati Srbija u toku je sastanak "Jadar na dlanu" koji se, kako su javili mediji, održava iza zatvorenih vrata, a kome prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, ministarka Dubravka Đedović Handanović, ministarka nauke Jelena Begović i grupa naučnih radnika.

Medijima je dozvoljeno snimanje samo uvodnih obraćanja Vučića i ministarke rudarstva.

Teme