Web Analytics
Posebna oblast slobodne trgovine u Šangaju otvara 150.000 radnih mesta u naredne tri godine - BetaRS

Posebna oblast slobodne trgovine u Šangaju otvara 150.000 radnih mesta u naredne tri godine

Ekonomija | 28.08.2024 | access_time 17:00
Posebna oblast slobodne trgovine u Šangaju otvara 150.000 radnih mesta u naredne tri godine
Fotografija snimljena dronom 27. marta 2024. prikazuje gradilište u pilot zoni slobodne trgovine Lin-gang u istočnom kineskom gradu Šangaju. (Foto: Džang Đijasing/Sinhua)

Posebna pilot zona slobodne trgovine Lin-gang u kineskom Šangaju najavila je da će otvoriti najmanje 150.000 novih radnih mesta u naredne tri godine, uglavnom u digitalnoj ekonomiji, vrhunskim uslugama i naprednim proizvodnim sektorima, navodi agencija Sinhua.

Smeštena na jugoistoku Šangaja, velike ekonomske sile na istoku Kine, zona Lin-gang je jedna od najbrže rastućih oblasti u gradu.

Od početka ove godine, Šangaj je uveo nove politike za podršku razvoju posebnog područja Lin-gang, nudeći blaže uslove onima koji traže posao kako bi počeli tu da žive. Zahvaljujući tim politikama, ključna preduzeća u oblasti lakše privlače talente i organizuju njihovo preseljenje.

Čen Đinšan, direktor Upravnog odbora Lin-ganga, rekao je da ta posebna oblast "nudi značajnu podršku talentima po pitanju kupovine i iznajmljivanja stanova".

"Uz blaže uslove i relativno niske cene stanovanja, mladim ljudima je mnogo lakše da kupe kuće u Lin-gangu", kazao je Čen.

Od osnivanja u avgustu 2019. godine, posebna oblast Lin-gang privukla je oko 100.000 talenata, sa prosečnom godišnjom stopom rasta od 97 odsto u poslednjih pet godina, pokazuju podaci lokalnih vlasti.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT