Web Analytics
Si Đinping razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD - BetaRS

Si Đinping razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD

Svet | Izvor: Beta | 30.08.2024 | access_time 08:35
Si Đinping razgovarao sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD
Kineski predsednik Si Đinping sastao se u četvrtak popodne u Pekingu sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD Džejkom Salivanom sa kime je razgovarao o tome da sve zemlje treba da se ujedine i sarađuju, a ne da se dele i sukobljavaju.

Kao dve velike sile, naglasio je Si, Kina i SAD treba da budu odgovorne prema istoriji, narodu i svetu i da postanu izvor stabilnosti svetskog mira i pokretačka snaga zajedničkog razvoja.

I pored toga što su kinesko-američki odnosi pretrpele velike promene, posvećenost Kine stabilnom, zdravom i održivom razvoju međusobnih odnosa se nije promenila.

Nije se promenila pozicija čuvanja sopstvenog suvereniteta, bezbednosti i razvojnih interesa, a nisu se promenila ni nastojanja da se nastavi tradicionalno prijateljstvo između kineskog i američkog naroda, naglasio je Si.

"Nadam se da će se SAD gledati na Kinu i razvoj Kine sa pozitivnim i racionalnim stavom, smatrati razvoj jedne druge kao priliku, a ne kao izazov i raditi sa Kinom na pronalaženju ispravnog puta da se dve zemlje kao velike sile saglašavaju", rekao je Si.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Rukomet

Hronika