Web Analytics
Raspisan javni konkurs za sredstva za zamenu kotlarnica u lokalnim samoupravama Srbije - BetaRS

Raspisan javni konkurs za sredstva za zamenu kotlarnica u lokalnim samoupravama Srbije

Životna sredina | Izvor: Beta | 30.08.2024 | access_time 16:10
Raspisan javni konkurs za  sredstva za zamenu kotlarnica u lokalnim samoupravama Srbije
Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije raspisalo je danas drugi javni konkurs za dodelu sredstava loklanim samoupravama za realizaciju projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje, u cilju podrške toplanama i javnim ustanovama da pređu na ekološki prihvatljivije energente, na koji mogu da se prijave do 13. septembra.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović je kazala da je lokalnim samoupravama, ovim konkursom, stavljeno na raspolaganje još oko 245 miliona dinara.

"Očekujem da će sredstva koja smo obezbedili biti iskorišćena za podršku kvalitetnim projektima, koji za cilj imaju bolji kvalitet vazduha u lokalnim samoupravama. Pozivam gradove i opštine da pripremaju projekte i da konkurišu, jer je ovo odlična prilika da zamene stare kotlove na ugalj, mazut i lož ulje, novim kotlovima na ekološki prihvatljivije energente", kazala je ona, objavilo je Ministarstvo.

Vujović je podsetila da Ministarstvo zaštite životne sredine raspisuje javne konkurse za zamenu kotlarnica od 2021. godine i dodala da je do sada 75 jedinica lokalne samouprave uspelo da kandiduje, kako je rekla, kvalitetne projekte i time obezbedi podršku države za njihovu relizaciju.

"Nastavićemo da obezbeđujemo sredstva i u narednom periodu, jer realizacijom ovakvih projekata dajemo važan doprinos u ostvarenju našeg glavnog cilja, a to je bolji kvalitet vazduha za sve", rekla je Vujović.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina