Web Analytics
Vrsajkov (SSP): Umesto stručnjaka, na čelu Instituta za javno zdravlje kćerka Jorgovanke Tabaković - BetaRS

Vrsajkov (SSP): Umesto stručnjaka, na čelu Instituta za javno zdravlje kćerka Jorgovanke Tabaković

Vojvodina | 03.09.2024 | access_time 10:10
Vrsajkov (SSP): Umesto stručnjaka, na čelu Instituta za javno zdravlje kćerka Jorgovanke Tabaković
Foto: Beta/Dragan Gojić
Stranka slobode i pravde (SSP) osudila je danas smenu direktora Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimira Petrovića, ocenivši da mu Miloš Vučević i Maja Gojković (predsednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade) "profesionalnost nisu oprostili".

U saopštenju koje je potpisao predsednik novosadskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov, ukazano je da je Petrović poznati novosadski epidemiolog i lekar koji je brigu za zdravlje Novosađana pokazao i 20. avgusta, kada je Instutut, "uprkos sramoti naprednjačke vlasti", potvrdio prisustvo valjkastih crva u novosadskoj vodi.

"Postavljanje Milene Tabaković, ćerke trenutne guvernerke i stomatologa sumnjive prakse na ovako jedno važno mesto za zdravlje građana Novog Sada i Vojvodine toliko je skandalozno da su, verujem, zgroženi i mnogi članovi Srpske napredne stranke (SNS)", poručio je Vrsajkov.

Uz ocenu da to ne žele ni mnogobrojni birači SNS-a, Vrsajkov je upitao da li je posle ovoga potrebno objašnjenja zašto nije dobro kopati litijum u Srbiji.

"Nakon ideje da nam Jorgovankina ćerka u budućnosti stručno objašnjava kako pijemo zdravu vodu, dišemo čist vazduh i živimo 'zlatno doba', možemo verovatno očekivati i vitamine sa litijumom", dodao je Vrsajkov.

Teme