Web Analytics
Nekoliko hiljada građana protestovalo u Gornjem Milanovcu zbog nestašice vode - BetaRS

Nekoliko hiljada građana protestovalo u Gornjem Milanovcu zbog nestašice vode

Društvo | 07.09.2024 | access_time 10:35
Nekoliko hiljada građana protestovalo u Gornjem Milanovcu zbog nestašice vode
Foto: Youtube/Printscreen
Nekoliko hiljada građana protestovalo je ispred zgrade Opštine u Gornjem Milanovcu zbog višemesečne nestašice vode i zatražilo ostavke opštinskog rukovodstva.

Na protestu, koji je održan sinoć, govorili su predstavnici odborničke grupe UZINAT, koja je i organizovala protest, Momčilo Milošević i Bojan Savković.

Oni su rekli da je do nestašice vode u toj opštini došlo zbog "dotrajalog vodovoda" i da su nedostak pijaće vode i restrikcije uzrokovane "ogromnim" gubicima vode na cevovodima sa lokalnih izvorišta – Banjana, Brezne, Vujna i Rudnika.

Istaknuto je da su gubici na vodovodnim mrežama oko 55 odsto i da se u zemlju oko dotrajale mreže prospe više od polovine vode za piće.

Okupljeni građani su zauzeli i deo kolovoza isped zgrade Opštine pa je saobraćaj u toj ulici bio zaustavljen, a policija ga je preusmeravala.

Građani su nosili transparente na kojima je pisalo "Dokle više?", koje su posle protesta izlepili na vrata zgrade Opštine.

Prilikom pominjanja rukovodilaca Gornjeg Milanovca, okupljeni građani su zviždali, uzvikivali "lopovi" i tražili njihove ostavke.

Teme