Web Analytics
PSG: Još jedan autobus izgoreo u Beogradu, Šapić i Kremić da podnesu ostavke - BetaRS

PSG: Još jedan autobus izgoreo u Beogradu, Šapić i Kremić da podnesu ostavke

Politika | 09.09.2024 | access_time 13:20
PSG: Još jedan autobus izgoreo u Beogradu, Šapić i Kremić da podnesu ostavke
Foto: Beta/Dragan Gojić
Pokret slobodnih građana (PSG) je saopštio da je danas u Barajevu kod Beograda izgoreo još jedan autobus javnog gradskog prevoza i zato tražio ostavke gradonačelnika Aleksandra Šapića i vršioca dužnosti sekretara za javni prevoz Radovana Kremića.

Odbornik PSG u Skupštinji Beograda Stefan Simić je u saopštenju ukazao da je PSG pre dve nedelje tražila od Sekrtetarijata za javni prevoz da se obavi "hitan neselektivan tehnički pregled svih vozila" javnog prevoza u Beograda.

"Od kada smo pre dve nedelje poslali (taj) zahtev... ovo je drugi autobus koji se zapalio, dva autobusa su se čeono sudarila u Žarkovu, a jedan je teško oštećen u sudaru na Obrenovačkom putu", naveo je Simić koji je i predsednik beogradskog odbora PSG.

Simić je dodao da "nema Kremića" i da je "pitanje je da li je taj čovek uopšte u Beogradu, a ne u Bajinoj Bašti", te podsetio da se povodom tih udesa oglasio samo Šapić rekavši da Grad nije nadležan za tehničke preglede.

"Nismo mi njih pozvali da lično pregledaju vozila, već da sva vozila koja prevoze Beograđane, vanredno budu odvezena do servisa i da se proveri da li je sve u redu, a da iz saobraćaja budu isključena ona vozila koja su neispravna. Koliko je to teško?", pitao je on.

Simić je u saopštenju ukazao da građani "doživljavaju teške povrede u neispravnim autobusima koje voze preumorni vozači".

Ocenio je da je "gradski prevoz u suštini najbolji pokazatelj potpune neorganizovanosti i korupcije u Šapićevom upravljanju Beogradom".

Teme