Web Analytics
Vučević: Za šest godina biće auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad - BetaRS

Vučević: Za šest godina biće auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Ekonomija | Izvor: Beta | 09.09.2024 | access_time 15:10
Vučević: Za šest godina biće auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad
FOTO: VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC
Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je danas, na gradilištu auto-puta Beograd–Zrenjanin–Novi Sad, gde počinje izgradnja prvog mosta na toj deonici, rekao da se završetak saobraćajnicu očekuje za šest godina.

Vučević koji je na gradilištu bio s predsednikom kompanije "Šandong hajspid grup" Vangom Šifengom, rekao je da je uveren u to da će uspešno biti izgrađen taj put jer je saradnja s kompanijom Šandong hajspid "više nego uspešno iskustvo".

"Poštovali su rokove i kvalitet i ispunili ono što je bilo dogovoreno", rekao je premijer i dodao da je siguran da će za 72 meseca auto-put biti završen.

Po njegovim rečima, taj auto-put će unaprediti oblast kroz koju prolazi, a završetak izgradnje obilaznice oko Beograda će spojiti Beograd s Pančevom koje će novi putevi spojiti sa Zrenjaninom i Novim Sadom, a gradi se i Fruškogorski koridor, "onda je jasno da to više neće biti isti gradovi".

On je podsetio na to da se radi i na razvoju železnice u Banatu i da će "u kratkom roku biti rekonstruisana kompletna železnička infrastruktura na tom području za vozove koji će ići 120 kilometara na čas", dodavši da će time "Banaćani biti mnogo bliži i Beogradu i Subotici".

"Spajanjem sa Suboticom moći će da koriste brzu prugu Subotica-Novi Sad- Beograd koju završavamo do kraja novembra ove godine, kao i brzu saobraćajnicu koja će spajati Bačku i Banat poznatu (zbog svog oblika) pod nazivom 'Smajli' (Osmeh)", rekao je premijer.

Na taj način biće spojeni sada najzapostavljeniji krajevi u severnom delu Srbije - somborski i kikindski okrug.

Predsednik Vlade je naveo da se radi projekat auto-puta Beograd–Vršac i rekonstrukcija pruge Beograd–Vršac, a predstoji i izgradnja novog mosta na Dunavu, objavila je Vlada Srbije.

Teme