Web Analytics
Kovačević: Apoteku Beograd bih u kratkom roku načinio održivom, a ubrzo i profitabilnom - BetaRS

Kovačević: Apoteku Beograd bih u kratkom roku načinio održivom, a ubrzo i profitabilnom

Politika | Izvor: Beta | 10.09.2024 | access_time 10:15
Kovačević: Apoteku Beograd bih u kratkom roku načinio održivom, a ubrzo i profitabilnom
Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević danas je saopštio da od njega nema boljeg kandidata za mesto direktora Apoteke "Beograd" jer smatra da bi to javno preduzeće u kratkom roku učinio održivim, a ubrzo i profitabilnim.

"Moja radna biografija je jemstvo da bi Apoteku 'Beograd' izvukao iz lošeg položaja u kratkom roku i učinio je profitabilnom. Kompetentnija ličnost za taj posao u političkom ambijentu Srbije od mene ne postoji", izjavio je Kovačević.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ponudio je juče strankama opozicije da do petka dostave kadrovsko rešenje za novog direktora Apoteke "Beograd" i najavio da će se založiti da ta osoba bude izabrana na sledećoj sednici Skupštine grada.

"Već sam duže vreme izjavama u javnosti ukazivao na lošu sudbinu Apoteke 'Beograd', na loš polozaj generičke proizvodnje lekova u Srbiji i apsurd da lek koji leči košta manje od suplementa koji samo na duži rok pomaže", naveo je Kovačević u saopštenju.

Dodao je da više od 10 godina u Srbiji lekovi sa A liste samo pojeftinjuju, dok sve ostalo poskupljuje.

"Zbog toga su i neki veliki privatni lanci već godinama u gubitku. Međutim, Apoteku 'Beograd' je razorio loš menadžment i vođstvo Jasminke Bjeletić, dugogodišnjeg formalnog direktora te ustanove, a zapravo je svoje radne dane provodila putujući po svetu", istakao je Kovačević.

Teme