Web Analytics
Kina će dozvoliti otvaranje bolnica u stranom vlasništvu - BetaRS

Kina će dozvoliti otvaranje bolnica u stranom vlasništvu

Svet | 10.09.2024 | access_time 14:10
Kina će dozvoliti otvaranje bolnica u stranom vlasništvu
Xinhua
Kina planira da dozvoli osnivanje bolnica ustoprocentnom  stranom vlasništvu u određenim gradovima i regionima širom zemlje, navodi se  u zvaničnom  dokumentu objavljenom 8. septembra, prenela je Sinhua.

Otvaranje stranih bolnica biće moguće u Pekingu, Tjenđinu, Šangaju, Nanđingu, Sudžouu, Fudžouu, Guangdžouu, Šendženu i na ostrvu Hajnan, navodi se u  cirkularu koji su zajednički izdali Ministarstvo trgovine, Nacionalna zdravstvena komisija i Nacionalna administracija za medicinske proizvode, u cilju daljeg proširenja pilot programa otvaranja medicinskog sektora.

U cirkularnom dokumentu se navodi da  će uslovi, zahtevi i procedure za osnivanje ovih bolnica biti naknadno precizirani.

Preduzećima sa stranim kapitalom biće takođe dozvoljeno da razvijaju i primenjuju tehnologije koje se odnose na ljudske matične ćelije i gensku dijagnostiku i lečenje u pilot zonama slobodne trgovine u Pekingu, Šangaju i Guangdongu, kao i u Slobodnoj trgovinskoj luci Hajnan, za registraciju, lansiranje i proizvodnju odgovarajućih proizvoda, navodi se u dokumentu.

Dodaje se da  preduzeća koja se time bave moraju da se pridržavaju kineskih zakona i propisa i poštuju zahteve u vezi sa upravljanjem ljudskim genetskim resursima, kliničkim ispitivanjima lekova, registracijom i proizvodnjom lekova, kao i etičkim pregledom. Od njih se takođe traži da prate relevantne procedure upravljanja.

Cirkularom se takođe nalaže lokalnim vlastima da se više amgažuju i da budu na usluzi onim stranim preduzećima koja su zainteresovana da unaprede komunikaciju između vlasti i pojačaju nadzor i upravljanje pilot preduzećima, kako bi pravovremeno identifikovali relevantne rizike i efikasno ih sprečili.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Tenis

Zelena Srbija

Hronika

Scena