Web Analytics
Kina ubrzava izgradnju jedinstvenog nacionalnog tržišta - BetaRS

Kina ubrzava izgradnju jedinstvenog nacionalnog tržišta

Ekonomija | 11.09.2024 | access_time 13:55
Kina ubrzava izgradnju jedinstvenog nacionalnog tržišta
Fotografija:Pogled na oblast Džangđiang u Šangajskoj pilot zoni slobodne trgovine, na istoku Kine (Sinhua/Fang Dže)

Kina će promovisati poštenu tržišnu konkurenciju i ubrzati izgradnju jedinstvenog nacionalnog tržišta, rekao je 10. septembra Luo Ven, šef Državne administracije za regulaciju tržišta, prenosi Sinhua.

Kina će se fokusirati na unapređenje pravnih sistema, koordinaciju politika, regulaciju i sprovođenje zakona, kao i usklađivanje pravila kako bi postigla ove ciljeve, izjavio je Luo na ceremoniji otvaranja Konferencije o poštenoj konkurenciji 2024, u Vuhanu, u centralnoj kineskoj provinciji Hubej.

Administracija će unaprediti pravni i regulatorni sistem kako bi sprečila monopole i nepoštenu konkurenciju, dodao je Luo. Takođe je naglasio da će Kina proširiti institucionalno otvaranje u konkurentskim sektorima, produbljujući multilateralnu i bilateralnu saradnju na poljima borbe protiv monopola i nepoštene konkurencije.

Poštena konkurencija je temeljno načelo tržišne ekonomije, neizostavan zahtev za jedinstveno tržište i važna osnova za otvaranje i saradnju, istakao je Luo.

U poslednjih nekoliko godina, tržišni regulatori u Kini su pojačali nadzor nad konkurencijom i sprovođenje zakona, a postignuti su pozitivni rezultati, uključujući izdavanje niza smernica za rad na suzbijanju monopola, proističe iz podataka SAMR-a.

Na konferenciji u Vuhanu, predstavnici vlade, stručnjaci iz industrije, kompanija, predstavnici agencija za sprovođenje zakona o konkurenciji, trgovinskih komora i međunarodnih organizacija učestvovaće u diskusijama i razmenama na ove teme.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT