Web Analytics
Kineski međunarodni sajam trgovine uslugama otvoren danas u Pekingu - BetaRS

Kineski međunarodni sajam trgovine uslugama otvoren danas u Pekingu

Ekonomija | Izvor: Beta | 12.09.2024 | access_time 11:15
Kineski međunarodni sajam trgovine uslugama otvoren danas u Pekingu
Kineski međunarodni sajam trgovine uslugama (CIFTIS), čija je tema "Globalna usluga - uzajamna korist i deljenje", otvoren je danas u Pekingu.

Predsednik Kine Si Đinping uputio je čestitku i istakao da je Kina uspešno organizovala 10 izdanja CIFTIS-a, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

"Ovaj sajam je živopisan prikaz visokokvalitetnog razvoja kineske uslužne industrije i trgovine uslugama, njegovo održavanje je doprinelo izgradnji otvorene svetske ekonomije", naveo je Si.

Kina će, dodao je u čestitki, nastaviti da promoviše kvalitetan razvoj kroz otvaranje na visokom nivou, poboljšava sistem i mehanizam otvaranja visokog standarda, inovira i unapređuje trgovinu uslugama, aktivno se usklađuje sa međunarodnim ekonomskim i trgovinskim pravilima visokog standarda, promoviše kompatibilnost pravila, propisa, upravljanja i standarda u uslužnom sektoru, na uredan način proširuje otvaranje tržišta usluga, poboljšava funkciju uslužne industrije i trgovine uslugama kao otvorene platforme, kao i da stvara prvoklasno poslovno okruženje koje je tržišno orijentisano, legalizovano i internacionalizovano.

"Kina je spremna da sarađuje sa drugim zemljama kako bi sledila opšti trend ekonomske globalizacije, delila mogućnosti, razgovarala o saradnji i promovisala razvoj, te doprinela unapređenju svetskog ekonomskog rasta i poboljšanju blagostanja ljudi u svim zemljama", naveo je Si.

Teme