Web Analytics
SSP: Vlast SNS-a oštetila kragujevački budžet za pet miliona dinara - BetaRS

SSP: Vlast SNS-a oštetila kragujevački budžet za pet miliona dinara

Politika | 12.09.2024 | access_time 13:40
SSP: Vlast SNS-a oštetila kragujevački budžet za pet miliona dinara
Foto: Beta/Miloš Miškov

Vlast Srpske napredne stranke je u toku predizborne kampanje asfaltirala ulicu u centru Kragujevca u kojoj je planirano raskopavanje zbog zamene podzemnih instalacija i time nanela štetu budžetu grada za oko pet miliona dinara, saopšteno je iz Stranke slobode i pravde Kragujevac.

Kako je objašnjeno, bez obzira što se Ulica 27. marta nalazi u projektu "Čista Srbija" i u njoj su predviđeni radovi na zameni instalacija, naprednjaci su doneli odluku da "bace" 223 tone asfalta kako bi "popravili svoj loš rejting u centru grada".

Predsednik Gradskog odbora SSP-a Dalibor Jekić je u obraćanju novinarima pozvao gradonačelnika Nikolu Dašića da objasni građanima zbog čega će ulica koja je asfaltirana u novembru 2023. godine biti uskoro raskopana.

"Pozivam sve članove Privremenog organa koji je doneo ovu skandaloznu odluku da nadoknade štetu od pet miliona i da pokažu da su odgovorni ljudi, u suprotnom podnesite ostavke, jer je ova odluka bila isključivo u funkciji interesa SNS-a, a ne građana Kragujevca", zaključio je Jekić.

U SSP-u tvrde da su brojne ulice tokom kampanje asfaltirane bez projekata i dozvola za izvođenje radova, u cilju "kupovine podrške preko asfalta".

Teme