Web Analytics
Kompanija Mineko pozvala studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije - BetaRS

Kompanija Mineko pozvala studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije

Ekonomija | Izvor: Beta | 16.09.2024 | access_time 13:05
Kompanija Mineko pozvala studente Rudarsko-geološkog fakulteta da konkurišu za stipendije
 Britanska kompanija Mineko (Mineco), jedan od najvećih investitora u rudarstvu u regionu Zapadnog Balkana, pozvala je danas najbolje studente Rudarsko-geološkog fakulteta koji započinju četvrtu godinu da konkurišu za njih posebno namenjene stipendije Fondacije “Evro za znanje”. 

Konkurs je otvoren do 5. oktobra.

Prednost pri apliciranju imaju studenti Geološkog smera ILMS – modul Ekonomska geologija, kao i smerova Rudarsko inženjerstvo – moduli Podzemna eksploatacija, Priprema mineralnih sirovina i Površinska eksploatacija.

Kompanija Mineko je u saopštenju izrazila zadovoljstvo što devetu godinu za redom nastavlja saradnju sa Fondacijom “Evro za znanje”, jer su mnogi stipendisti ranijih godina bili zainteresovani da se povežu sa Minekovim rudnicima u Srbiji.

Stipendisti su imali priliku da upoznaju iskusne buduće kolege, da steknu kontakte u sektoru kojim se bave, kao i da prođu praksu.

Fondacija “Evro za znanje” raspisala je dvanaesti konkurs za dodelu deset studentskih stipendija za školsku 2024/25 godinu, u iznosu od po 120 hiljada dinara, od kojih su dve stipendije, po želji donatora, kompanije Mineko, za studente koji su upisali poslednju godinu osnovnih studija Rudarsko-geološkog fakulteta.

Rezultati konkursa biće objavljeni krajem oktobra. 

Kandidati prijave treba da šalju isključivo poštom na adresu Fondacije “Evro za znanje”.

Teme