Web Analytics
Krkobabić najavio nabavku multifunkcionalnih vozila za sela u Srbiji - BetaRS

Krkobabić najavio nabavku multifunkcionalnih vozila za sela u Srbiji

Ekonomija | Izvor: Beta | 17.09.2024 | access_time 15:35
Krkobabić najavio nabavku multifunkcionalnih vozila za sela u Srbiji
Foto: Beta/Milan Ilic

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je danas da će njegovo ministarstvo omogućiti nabavku multifunkcionalnih vozila za sela u Srbiji kojima je to neophodno.

"Ministarstvo će omogućiti nabavku multifunkcionalnih vozila. Šta je to? To je pokretna prodavnica sa svim neophodnim namirnicama i robom. Ujedno, to je i bankomat i šalter za pružanje svih usluga – poštanskih, ali i usluga lokalne administracije. Sve na jednom mestu i dostupno svima", poručio je Krkobabić, objavilo je Ministarstvo.

On je istakao da su Ministarstvo za brigu o selu i Pošta Srbije na zajedničkom zadatku "u cilju boljitka za žitelje svih sela Srbije" i dodao da "niko ni u najudaljenijem selu neće biti zaboravljen".

Krkobabić najavio nabavku multifunkcionalnih vozila za sela u Srbiji
Foto: Beta/Milan Ilic

Direktor Pošte Srbije Zoran Anđelković izrazio je spremnost da to javno preduzeće raspolaže tim vozilima, da omogući pružanje svih navedenih usluga i zajedno sa Ministarstvom za brigu o selu sagleda realne potrebe i zahteve staračkih domaćinstava u seoskim sredinama.

"Pošta je prisutna u 4.700 sela, čak i u najudaljenijim i rubnim delovima zemlje i ovo bi bio način da se tim ljudima pomogne i učini dostupnim sve što im je potrebno, od svakodnevnih potrepština do prijateljskog razgovora", izjavio je Anđelković i dodao da će vozilo obilaziti sela po utvrđenom redu vožnje.

Na sastanku je dogovoreno da će pilot projekat biti pokrenut u narednom kvartalu u jedinici lokalne samouprave, odabranoj na osnovu preciznih kriterijuma.

 

Teme