Web Analytics
N1: Suspendovan profesor Valjevske gimnazije koji je tražio da učenici afirmativno pišu o litijumu - BetaRS

N1: Suspendovan profesor Valjevske gimnazije koji je tražio da učenici afirmativno pišu o litijumu

Društvo | 17.09.2024 | access_time 15:55
N1: Suspendovan profesor Valjevske gimnazije koji je tražio da učenici afirmativno pišu o litijumu
prt. scr youtube
 Profesor Valjevske gimnazije koji je tražio od učenika da na času afirmativno pišu o rudarenju litijuma u Srbiji, suspendovan je sa posla do okončanja disciplinskog postupka, potvrdio je danas direktor te škole Predrag Jevtić.

On je za N1 rekao da je političko delovanje u školi zabranjeno, ali da je rano govoriti da li ono što se desilo na času ima političku konotaciju.

"Juče su u našu školu stigle dve prijave roditelja gde se deca žale na emocionalno, odnosno psihičko nasilje. Odmah nakon tih prijava smo reagovali, sazvali tim za nasilje i pozvali roditelje i njihovu decu, to jest te dve devojčice i obavili razgovor sa njima", kazao je Jevtić.

Dodao je da će na osnovu disciplinskog postupka odlučiti da li će profesor biti sankcionisan "teže ili lakše".

Po navodima N1, učenici koji su bili na času retorike i besedništva daće narednih dana, u prisustvu roditelja, izjave o dešavanjima na tom času.
Roditelji su tražili od škole da protiv profesora bude odmah pokrenut disciplinski postupak, da učenici budu "zaštićeni od zlostavljanja" i da im budu vraćene sveske u kojima su pisali besede a koje je profesor zadržao.

Teme