Web Analytics
Kineski sajam usluga podstiče medicinski biznis - BetaRS

Kineski sajam usluga podstiče medicinski biznis

Društvo | 18.09.2024 | access_time 14:05
Kineski sajam usluga podstiče medicinski biznis
Xinhua/Ju Huanzong
Bežični pejsmejker veličine kapsule privukao je veliku pažnju izlagača i posetilaca na Kineskom međunarodnom sajmu za trgovinu uslugama (CIFTIS) 2024, prenosi Sinhua.

Projektant pejsmejkera, Medtronik, jedna od najvećih kompanija za medicinske uređaje u svetu, po prvi put učestvuje na sajmu. Oni su izložili preko 60 proizvoda i rešenja.

Od kako je pejsmejker Mikra lansiran u Kini 2019. godine, izvedeno je oko 15.000 implantacija. Njegova sledeća generacija, Mikra AV2, sa naprednijim algoritmima i dužim vekom trajanja, uskoro će biti dostupna u Kini.

Medtronik je takođe pokrenuo sistem za daljinsko praćenje srčanih implantabilnih elektronskih uređaja uz pomoć lokalnih servera u Kini, koji je već pomogao hiljadama kineskih pacijenata sa aritmijom.

Drugi gigant u oblasti zdravstva, Filips, doneo je raznovrsnu najnoviju opremu na CIFTIS, uključujući veštačku inteligenciju u 4D MRI uređajima, ultrazvučne sisteme za preciznu dijagnozu i lečenje, kao i super-kompozitnu operacionu salu. Neki od ovih proizvoda po prvi put su prikazani u Kini.

Kina je jedan od glavnih pokretača rasta za Philips globalno. Proizvodi iz pet sveobuhvatnih proizvodnih baza Philipsa u Kini prodati su na svetskim tržištima. Kao odgovor na stratešku odluku kineske vlade da promoviše novu rundu obnove velike opreme i zamene potrošačke robe, Philips je na CIFTIS-u lansirao novi projekat za pružanje rešenja prilagođenih tehnološkoj nadogradnji i iteraciji opreme medicinskih ustanova.

Liu Ling, predsednica Philips Greater China, izjavila je da CIFTIS pruža široku platformu za domaće i strane kompanije da razmenjuju ideje, sarađuju i zajednički ostvaruju koristi i prilike.

Ona je istakla da je kineski fokus na razvoj novih kvalitetnih produktivnih snaga, promociju visokog nivoa naučnih i tehnoloških inovacija, kao i stvaranje poslovnog okruženja svetske klase, dao veliki podsticaj preduzećima da uvedu globalnu mudrost i podstiču lokalne inovacije.

Najprodavaniji medicinski proizvodi kineskih kompanija takođe su bili prisutni na CIFTIS-u. T20, sekvencer ultra-visokog protoka razvijen od strane kompanije MGI Tech iz Šenžena, povezan sa BGI grupom, izvezen je u Evropu i Bliski Istok i podržava nekoliko velikih projekata širom sveta. Prema Terensu Siong-u, potpredsedniku za globalni razvoj BGI grupe, T20 je postigao globalni rekord u sekvenciranju protoka i cene, smanjujući troškove sekvenciranja celokupnog ljudskog genoma na manje od 100 američkih dolara po genomu.

Kina je spremna da podstakne zdravstvenu razmenu i saradnju sa drugim zemljama, ohrabri i podrži primenu inovativnih medicinskih dostignuća, i doprinese izgradnji zajednice zajedničkog zdravlja za čovečanstvo, rekao je Lei Haichao, šef Nacionalne zdravstvene komisije, tokom događaja na CIFTIS-u.

Ovo su fascinantni primeri globalne inovacije! Sigurno će doprineti napretku u oblasti zdravstva. Nastavi s učenjem i istraživanjem!

Razvijač pejsmejkera, Medtronic, jedna od najvećih kompanija za medicinske uređaje na svetu, prvi put učestvuje na sajmu. Doneli su preko 60 proizvoda i rešenja.

Od lansiranja pejsmejkera Micra u Kini 2019. godine, obavljeno je oko 15.000 implantacija. Njegova sledeća generacija, Micra AV2, sa pametnijim algoritmima i dužim vekom trajanja, uskoro će biti lansirana u Kini.

Medtronic je takođe lansirao sistem za daljinsko praćenje kardioloških implantabilnih elektronskih uređaja sa lokalnim serverima u Kini, što je koristilo hiljadama kineskih pacijenata sa aritmijom.

Još jedan zdravstveni gigant, Philips, doneo je raznu najsavremeniju opremu na CIFTIS na svom četvrtom učešću, uključujući veštački inteligentan 4D MRI, ultrazvučni sistem za preciznu dijagnozu i tretman, kao i superkompozitnu operacionu salu, od kojih su neki proizvodi prvi put predstavljeni u Kini.

Kina je jedan od glavnih pokretača rasta za Filips na globalnom nivou. Proizvodi iz pet Filipsovih proizvodnih baza u Kini prodaju se na globalnim tržištima.

U odgovoru na stratešku odluku kineske vlade da promoviše novu rundu obnavljanja opreme velikih razmera i zamene potrošačkih dobara, Filips je pokrenuo novi projekat na CIFTIS-u kako bi ponudio rešenja po meri za unapređenje tehnologije i iteraciju opreme u medicinskim ustanovama.

Liu Ling, predsednica Filipsa za veliku Kinu, izjavila je da CIFTIS pruža široku platformu za razmenu i saradnju domaćih i stranih preduzeća, omogućavajući obostranu korist i deljenje prilika.

Ona je naglasila da kineski fokus na razvoj novih kvalitetnih proizvodnih snaga, promociju visokog nivoa naučnih i tehnoloških inovacija i stvaranje poslovnog okruženja svetske klase pruža podsticaj preduzećima da uvode globalnu mudrost i razvijaju lokalne inovacije.

Najprodavaniji medicinski proizvodi koje proizvode kineske kompanije takođe su bili predstavljeni na CIFTIS-u. T20, sekvencer ultra visokog kapaciteta, koji je razvila kompanija MGI Tech sa sedištem u Šendženu, povezana sa BGI grupom, izvezen je u Evropu i na Bliski istok i podržava nekoliko velikih projekata širom sveta.

Prema rečima Terensa Sijonga, potpredsednika za globalni razvoj BGI grupe, T20 je postigao globalni rekord u kapacitetu sekvenciranja i troškovima, smanjujući cenu sekvenciranja čitavog ljudskog genoma na manje od 100 američkih dolara po genomu.

Kina je voljna da promoviše zdravstvene razmene i saradnju sa drugim zemljama, podstiče i podržava primenu inovacija u medicini, i doprinese izgradnji zajednice zajedničkog zdravlja za čovečanstvo, rekao je Lei Haičao, direktor Nacionalne zdravstvene komisije, na događaju tokom CIFTIS-a.

Teme