Web Analytics
Na festivalu 'Dani Danila Lazovića' monodrama 'Dejt' koja prikazuje položaj žena u društvu - BetaRS

Na festivalu 'Dani Danila Lazovića' monodrama 'Dejt' koja prikazuje položaj žena u društvu

Kultura | 20.09.2024 | access_time 13:50
Na festivalu 'Dani Danila Lazovića' monodrama 'Dejt' koja prikazuje položaj žena u društvu
BETAPHOTO/PR Tim festivala Dani Danila Lazovica/Aleksandar Kovacevic

Tokom drugog dana festivala "Dani Danila Lazovića" koji traje do 21. septembra u Priboju održana je monodrama "Dejt" koja prikazuje današnji položaj žena u društvu.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, monodrama je u izvedbi glumice Sandre Silađev održana u Domu kulture "Pivo Karamatijević".

Silađev je tom prilikom izjavila da je položaj žena u društvu za nijansu bolji nego što je bio pre, ali da je "ispred nas i dalje mnogo posla".

"Žene moraju da se bore za svoje mesto pod Suncem, za svoje mesto u sistemu. Tu je još mnogo stvari o kojima mora stalno da se priča. Iako je lepo kazana reč mnogo važna, ovo je monodrama koja je baš suprotna, koja nema lepe reči, koja je puna prostačke retorike, namerno. Govori o vremenu u kome živimo, zapravo o agresiji i o načinu na koji žene moraju da se bore u društvu. Žena mora napadom da ide da bi sebe zaštitila", rekla je ona.

Silađev je kazala i da joj je Danilo Lazović bio jedan od omiljenih glumaca, iako ga nije poznavala.

Posebno je istakla njegove uloge u filmovima "Mala", "Laf u srcu" i u seriji "Zaboravljena".

Drugi dan festivala počeo je koncertom pevačice Leontine Vukomanović, a program je nastavljen i duodramom "Darovni ćilim Cvete Agnine" u Zavičajnom muzeju, koju su izvele glumice Angelina Lukić i Sofija Ristić.

 

Ceo video materijal dostupan OVDE

Teme

Novo

Dogodilo se

Šta drugi čitaju

Zabava

U slikama