Web Analytics
Ponoš o nesreći kod Ušća: Šta je sa komandnom i moralnom odgovornošću - BetaRS

Ponoš o nesreći kod Ušća: Šta je sa komandnom i moralnom odgovornošću

Politika | 22.09.2024 | access_time 13:55
Ponoš o nesreći kod Ušća: Šta je sa komandnom i moralnom odgovornošću
Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) i nekadašnji načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš izjavio je danas da će odgovornost vozača vojnog vozila, zbog saobraćajne nezgode u kojoj je poginulo pet osoba, utvrditi istraga, ali upitao šta je sa komandnom i moralnom odgovornošću.

"Odgovornost 54-godišnjeg vozača utvrdiće istraga. Ali on u nesreći nije učestvovao kao privatno lice. Šta je sa komandnom odgovornošću, moralnom? Sistem ponovo nije zakazao? (Ministre odbrane Bratislave) Gašiću, (načelniče Generalštaba Milane) Mojsiloviću?", napisao je Ponoš na društvenoj mreži Iks (X).

On je upitao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je u vreme nesreće bio "vrhovni komandant" Vojske Srbije, ili je to samo kada "razdrljen vrši smotru".

Ponoš je ocenio i da je neobučena i neorganizovana vojska "opasnost za sebe i za svoje okruženje, čak i kada se angažuje samo za slikanje".

"Nakon što ste razvalili sistem i vojsku doveli u situaciju da počiva na trećepozivcima, sada biste da vam se poveri omladina na 75 dana. Treba vam za slikanje?", upitao je Ponoš.

U saobraćajnoj nezgodi u subotu kod mesta Ušće, na putu Kraljevo-Raška, u kome su učestvovali vozilo Vojske Srbije i putnički automobil poginulo je pet osoba, među kojima troje dece, a vozač vojnog vozila M.V. (54) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

Ministar odbrane Bratislav Gašić ranije danas je uputio telegrame saučešća porodicama poginulih.

Teme