Web Analytics
Naslovne strane za petak, 27. septembar 2024. godine - BetaRS

Naslovne strane za petak, 27. septembar 2024. godine

Društvo | 27.09.2024 | access_time 09:10
Naslovne strane za petak, 27. septembar 2024. godine
Foto: Beta/Dragan Gojic

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 27. septembar 2024. pišu o sednici Skupštine Srbije, litijumu, vojnom roku, situaciji na Kosovu i Metohiji i drugim temama.

BLIC - O vraćanju obaveznog vojnog roka u Srbiji, list piše "Budući rezervisti godišnje će ići na 15 dana vežbi". O Nacionalnim čitankama u tekstu "Od 'Bože pravde', ćirilice, narodne nošnje, do praznika".

VEČERNJE NOVOSTI - "Priština udara na lekare i učenike", o srpskom zdravstvenom i školskom sistemu na Kosovu i Metohiji. "Rusi neće prezati da lansiraju nuklearke", o ratu Rusije i Ukrajine.

DANAS - "Kritika Rio Tinta na otvaranju BITEF-a", o govoru švajcarskog reditelja Mila Raua na otvaranju tog pozorišnog festivala u Beogradu. O ceni grejanja u Srbiji pred novu grejnu sezonu, list piše "Poskupljenja od jedan do 30 odsto".

INFORMER - List piše "Putin: Baciću atomsku na svakog ko nas napadne". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorava na situaciju u svetu "Planeta polako klizi u propast", prenosi list.

KURIR - "Ponoš uvredio ministarku i sve žene u Srbiji: Idite da kuvate ručak i kačite zavese", prenosi list. O suđenju Urošu Blažiću "Srpski ministri i ambasador SAD osudili napade braće Rajić na novinarku Kurira".

NOVA - "Vlast beži od rasprave o Kosovu i litijumu", smatraju opozicioni poslanici u Skupštini Srbije. "Policija nema novca da plati renoviranu zgradu", navodi list o sedištu MUP-a u Ljermontovoj u Beogradu.

POLITIKA - List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Nijedan veliki igrač ne veruje lažima Sarajeva". "Nuklearne rakete u pripravnosti", o navodnim planovima Rusije.

ALO - List piše o oružju pronađenom u garaži na Novom Beogradu. O vojnom roku pod naslovom: "Protiv vojnog roka su oni koji su protiv države".

SRPSKI TELEGRAF - List piše "Ponoš pohvalio Vučića za govor u Njujorku". O oružju na Novom Beogradu list navodi: "Hrvati napunili garažu oružjem".

Teme