Web Analytics
Delegacija Privredne komore Srbije u Londonu o primeni veštačke inteligencije u biznisu - BetaRS

Delegacija Privredne komore Srbije u Londonu o primeni veštačke inteligencije u biznisu

Ekonomija | 30.09.2024 | access_time 11:00
Delegacija Privredne komore Srbije u Londonu o primeni veštačke inteligencije u biznisu
Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je da delegacija PKS putuje sutra u London na konferenciju na kojoj će učestvovati direktori i menadžeri koji se bave inovacijama u najvećim svetskim kompanijama, a razgovaraće se o implementaciji veštačke inteligencije u biznisu.

"Srbija ima veoma dobre stručnjake i kompanije u oblasti veštačke inteligencije, blokčejna i IT-ja uopšte, možemo da se takmičimo sa najrazvijenijim zemljama, a zadatak PKS jeste da firmama pružimo nove alate i omogućimo da ne budu samo u korak sa svetom, nego čak i ispred", izjavio je Čadež na TV Pink, prenela je PKS.

On je naveo da je za PKS važno da pruži nove alate svojim članicama i da im omogući da budu u korak sa svetom.

Čadež je podsetio i da domaći IT sektor već deceniju raste po 30, 35 odsto godišnje.

Podsetio je i da je privredna delegacija Srbije imala uspešne sastanke i razgovore u okviru 79. zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

"Imali smo brojne bilateralne sastanke sa mnogim ministrima spoljnih poslova, predstavili im gde mogu da investiraju u Srbiji. Dogovorili smo da Beograd postane hab Svetskog trgovinskog centra, organizacije koja okuplja 300 svetskih trgovinskih centara širom sveta. Komora će biti nosilac licence, u našim prostorijama na Terazijama napravićemo veliki poslovni centar koji će omogućiti našoj privredi da lakše dolazi do partnera", istakao je predsednik PKS.

Podsetio je i da su u Njujorku dogovoreni veliki poslovni forumi i susreti domaćih firmi sa velikim kompanijama, kao i da u novembru u posetu dolazi velike delegacije iz Kazahstana.

"Takođe, imali smo i veoma uspešne sastanke sa ministrom spoljnih poslova Grčke, gde naše kompanije imaju veoma uspešne biznise u oblasti kozmetike, sportske opreme, svaka ima više od 30 radnji i šire se tamo", dodao je Čadež.

 

(beta/cmg)

Teme