Web Analytics
Jovanović (Novi DSS) o odlaganju sednice: Opoziciji ne ostaju druge opcije do borbe van institucija - BetaRS

Jovanović (Novi DSS) o odlaganju sednice: Opoziciji ne ostaju druge opcije do borbe van institucija

Politika | 30.09.2024 | access_time 15:50
Jovanović (Novi DSS) o odlaganju sednice: Opoziciji ne ostaju druge opcije do borbe van institucija
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS
 Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da sednice parlamenta o litijumu i o Kosovu i Metohiji neće biti održane u skorije vreme i da opoziciji u takvoj situaciji ne preostaje drugo nego da političku borbu nastavi van institucija. 


Jovanović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije ocenio da opozicija ne snosi odgovornost što vanredna sednica na čijem je dnevnom redu predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma neće biti održana danas, kako je to ranije ocenila predsednica parlamenta Ana Brnabić. 

"Režim iznova uspeva da me iznenadi svojim kukavičlukom, da ne kažem podlošću. Jasno je da Ana Brnabić, SNS i Aleksandar Vučić beže od zahteva za vanrednim sednicama koji su na Ustavu zasnovani, prvo od sednice o litijumi a Boga mi, i o Kosovu i Metohiji. Jasno je da te sednice neće biti održane u skorije vreme a odgovornost za to ne snosi opozicija", rekao je lider Novog DSS.

Ocenio je da vlast "beži od toga da opozicija ima dovoljno vremena da u parlamentu iznese svoje stavove". 

"Oni su odugovlačili sednicu replikama, oni su odlučili da radimo do 18 časova, kao da desetine puta nismo ostajali i do ponoći. To su uradili da bi nas doveli u situaciju u kojoj smo danas", rekao je Jovanović.  

Upitan da li Novi DSS i koalicija NADA, koju čini i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), podržavaju ideju o protestu opozicije o čemu je ranije danas govorio poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević, Jovanović je rekao da su spremni da učestvuju u takvom protestu. 

"Kad pored svih medija zatvorite i institucije na ovakav način, ne ostaju vam druge opcije nego borba van institucija. Od kada je Aleksandar Vučić protivustavno prihvatio francusko-nemački sporazum i time počinio dvostruki državni udar, mi smo spremni na proteste i svaki vid vaninstitucionalne borbe jer kad imate vlast koja je suspendovala pravnu državu, ne ostavljaju vam izbora", rekao je Jovanović. 

Teme