Web Analytics
Pokret Bravo traži od nadležnih da reše probleme sa računima za struju u Novom Sadu - BetaRS

Pokret Bravo traži od nadležnih da reše probleme sa računima za struju u Novom Sadu

Vojvodina | 30.09.2024 | access_time 22:05
Pokret Bravo traži od nadležnih da reše probleme sa računima za struju u Novom Sadu
Foto: Beta/Nenad Petrovic
Građanski pokret Bravo zatražio je danas od odgovornih u Elektroprivredi Srbije i Elektrodistribuciji Novi Sad, kao i od resorne ministarke Dubravke Đedović Handanović da reše problem "nerealno visokih" računa za struju u tom gradu.

U saopštenju su naveli da građani koji su dobili račune sa spornim iznosima "danima stoje u redovima ispred zgrade Elektrodistribucije Novi Sad, u kojoj rade samo dva šaltera".

"Jednima je obračunata velika potrošnja za prethodni mesec, drugima se na računu pojavio navodni dug iz ranijeg perioda, a treći nisu uspeli da saznaju za koji su iznos zaduženi. Građani Vojvodine i Novog Sada, poslovično najredovniji u izmirivanju obaveza prema državi, uključujući i račune za potrošnju električne energije, ne zaslužuju tretman kakvom ih izlažete", naveli su iz pokreta.

Pozvali su nadležne da "priznaju greške i propuste" koji su doveli do trenutne situacije.

"Ranije data objašnjenja da je problem sa računima nastao zbog uvođenja novog softvera, i da deo očitanih stanja nije odmah mogao da se unese u softver, niti su dovoljna, niti rešavaju probleme Novosađana", saopštio je pokret Bravo. 

Portal 021.rs objavio je ranije danas da im se danima unazad javlja veliki broj građana koji su zatečeni iznosom koji moraju da plate za struju i koji strahuju da im reklamacije neće biti prihvaćene.

Pojedini građani su stali u red već oko sedam časova ujutru, a reporteru 021.rs pokazivali su račune koji su bili višestruko uvećani u odnosu na stanje iz prethodnog meseca, dok drugi račune uopšte nisu dobili.

Pre dva dana i Luga socijaldemokrata Vojvodine upozorila je na ovaj problem, da bi iz EDS odmah stiglo saopštenje kako se da se u javnost iznose netačne tvrdnje koje se koriste za politizaciju.

Iz EDS je istaknuto kako je u Vojvodini posle 20 godine uvođen novi softver i da deo očitanih stanja nije mgoao odmah da se unese u taj softver, te je dolazilo do zastoja.

"Nastale probleme rešavamo zajedno sa EPS Snabdevanjem i korisnici neće biti oštećeni. Eventualne reklamacije korisnici mogu da pošalju mejlom, bez potrebe da dolaze na šalter", saopštila je Elektrodistribucija Srbije.


Teme