Web Analytics
Izjednačen okršaj jedrilica za finale 'Kupa Amerike' - BetaRS

Izjednačen okršaj jedrilica za finale 'Kupa Amerike'

Navodi | Izvor: Beta-AP | 01.10.2024 | access_time 00:10
Izjednačen okršaj jedrilica za finale 'Kupa Amerike'
Britanska jedrilica "INEOS Britannia" i italijanska "Luna Rosa Prada Pirelli" izjednačile su se u međusobnom okršaju u ponedeljak pred publikom  na obali Barselone, u Španiji, i ostaju na istom odstojanju u finalu izazivača za "Kup Amerike".

"Britannia" je u prvoj trci pobdila s 12 sekundi, a onda je Luna Rosa prešla liniju cilja 17 sekundi ispred nje u drugoj. U jednonedeljnoj seriji od sedam trka super-jedrilica visoke tehnologije je rezultat nerešen, 3-3, dok je jedna trka bila otkazana jer je utihnuo vetar.

"Trke su zaista pokazale koliko su jedrilice izjednačene. Sve je na neki način rešeno još na početku", rekao je Dilan Flečer, portparol "Britannie".

Oba tima su svakog dana imala svaki svoju pobedu, a u utorak su na programu još dve trke njihovih jedrilica dugačkih 23 metra koje sa osmočlanim posadama brzinom i većom od 90 kilometara na sat bukvalno lete iznad vode na podvodnim perajima.

"Osećali smo da imamo neku brzinu. Brod ide dobro. Veoma smo zadovoljni kako idemo", rekao je Frančesko Bruni, kormilar "Lune Rose". "Malo je potrebno da se izgubi kontrola nad ovim jedrilicama. ...znamo da će to biti veoma teška bitka".

Pobednik će podići "Kup Luja Vitona" i sledećeg meseca pokušati da sruši branioca titule "Tim Emirates New Zealand" za "Kup Amerike".

Teme