Web Analytics
Kina najavljuje pilot-projekat za optimizovanje usluga plaćanja za strane turiste - BetaRS

Kina najavljuje pilot-projekat za optimizovanje usluga plaćanja za strane turiste

Ekonomija | 01.10.2024 | access_time 15:20
Kina najavljuje pilot-projekat za optimizovanje usluga plaćanja za strane turiste
Foto: Strani turisti obavljaju procedure na međunarodnom aerodromu Tianfu u gradu Čengdu, jugozapadna kineska provincija Sičuan (Sinhua/Dong Sjaohong)

Kineske vlasti su najavile dalje mere koje će olakšati usluge plaćanja za putnike koji dolaze iz inostranstva, piše Sinhua.

Prema cirkularu koji su zajednički izdale Državna uprava za regulaciju tržišta i Nacionalna uprava za podatke, u osam gradova će se sprovesti pilot-projekat u okviru kojeg će mobilne platforme za plaćanje imati podršku u verifikaciji informacija pojedinačnih poslovnih subjekata kako bi se proces otvaranja platformskih kodova za plaćanje koji podržavaju strane kreditne kartice pojednostavio za pojedinačne poslovne subjekte.

Ovih osam gradova uključuju Sudžou, Hangdžou, Đinan, Vuhan, Čangša, Šenžden, Čengdu i Sijan, navodi se u cirkularu.

Pilot-projekat će obuhvatiti preko 11 miliona pojedinačnih poslovnih subjekata, što čini oko 9,3 odsto ukupnog broja na nacionalnom nivou.

Kineski kopneni deo zabeležio je procenjenih 95 miliona dolazaka inostranih turista u prvih devet meseci ove godine, što predstavlja povećanje od 55,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu, dok Kina proširuje svoju politiku bezviznog tranzita.

Kina kontinuirano ulaže napore kako bi plaćanja učinila dostupnijim za strane turiste. U martu je Državni savet objavio smernice s ciljem daljeg optimizovanja usluga plaćanja putem bankarskih kartica, promovisanjem korišćenja gotovine i olakšavanjem mobilnog plaćanja.

U aprilu je izdat cirkular koji propisuje da domaće i strane bankarske kartice treba da budu prihvaćene na određenim glavnim turističkim atrakcijama u zemlji.

Teme

Novo

Društvo

Šta drugi čitaju

Dnevni evropski servis

IT