Web Analytics
SPO: Milošević bio glavni krivac za ratove devedesetih, prepuštanje Kosova, inflaciju i iseljavanje - BetaRS

SPO: Milošević bio glavni krivac za ratove devedesetih, prepuštanje Kosova, inflaciju i iseljavanje

Politika | 05.10.2024 | access_time 12:05
SPO: Milošević bio glavni krivac za ratove devedesetih, prepuštanje Kosova, inflaciju i iseljavanje
spo.rs

Srpski pokret obnove (SPO) saopštio je danas da je bivši predsednik države Slobodan Milošević bio glavni krivac za raspad Jugoslavije, ratove devedesetih godina, slom Krajine, faktičko prepuštanje Kosova i Metohije, inflaciju i masovno iseljavanje iz Srbije.

U saopštenju se navodi da se danas navršavaju 24 godine od rušenja režima Slobodana Miloševića, kao i da je narodnom voljom odstupio s vlasti "diktator koji je više od jedne decenije činio nemerljivu štetu srpskim državnim i nacionalnim interesima".

"Najveći protivnici toj i takvoj politici bili su Srpski pokret obnove i njegov lider Vuk Drašković, koji su predvodili sve masovne demonstracije, proteste i mitinge i podnosili najveće udare i žrtve. Da nije bilo Devetog marta 1991, Vidovdanskog sabora 1992, Junskih demonstracija 1993, protesta protiv izborne krađe 1996. i 1997. i drugih oblika otpora, koje je organizovao SPO, ne bi došlo do sloma Miloševićevog režima 5. oktobra 2000. godine", naveo je SPO.

Dodao je da će ta stranka uvek biti protivnik bilo kakvom prepravljanju prošlosti i pokušajima amnestiranja Slobodana Miloševića od odgovornosti za jedan od "najmračnijih perioda u celokupnoj srpskoj istoriji".

Teme