Web Analytics
D.Milić: Hitno obustaviti bušenja u blizini izvorišta 'Studena', građani NIša traže razjašnjenje - BetaRS

D.Milić: Hitno obustaviti bušenja u blizini izvorišta 'Studena', građani NIša traže razjašnjenje

Društvo | 05.10.2024 | access_time 16:10
D.Milić: Hitno obustaviti bušenja u blizini izvorišta 'Studena', građani NIša traže razjašnjenje
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC
 Grupa Građana GG "Dr Dragan Milić" zatražila je danas, povodom istražnih radnji za potrebe projekta rudnika bakra i zlata, da nadležni hitno objasne građanima Niša pod kojim uslovima i ko je dozvolio istražna bušenja u blizini vrela "Studena".

"Zahtevamo od nadležnih organa razjašnjenje o bušenjima u selima Gornja Studena i Bancarevo gde se nalazi vrelo 'Studena' odakle se Nišlije snabdevaju vodom. Zahtevamo da se javnosti da na uvid sva dokumentacija ko je, kako i zašto dozvolio bušenje u blizini vrela 'Studena', navedeno je u saopštenju.

Grupa građana "Dr Dragan Milić", istakao je njen osnivač Dragan Milić, traži hitnu obustavu bušenja od strane australijske firme "Appolo mineral ltd".

Prema njegovim rečima, odbornička grupa "Dr Dragan Milić" tražiće dopunu dnevnog reda Skupštine grada na temu rudarenja u Nišu.

Milić je podsetio da je naredna sednica Skupštine grada zakazana za 10. oktobar u 9.00 časova i dodao da o temama od izuzetnog značaja za javno zdravlje moraju da se pitaju i da odlučuju samo i isključivo Nišlije, a ne birokrate u ministarskim kabinetima.

O

Teme