Web Analytics
Euromoney i Global Finance nagradile poslovanje UniCredit banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi - BetaRS

Euromoney i Global Finance nagradile poslovanje UniCredit banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Ekonomija | Izvor: Beta | 08.10.2024 | access_time 12:45
 Euromoney i Global Finance nagradile poslovanje UniCredit banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi
Unikredit (UniCredit) banka je danas saopštila da je ponovo potvrdio status vodeće banke u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) i Italiji, osvajanjem najviših priznanja na godišnjoj dodeli nagrada Global Finance.

Unikredit je proglašen za najbolju banku za treasury poslove i upravljanje gotovinom, kao i za najbolju banku za kastodi usluge za 2024. godinu.

Takođe, Unikredit je na tradicionalnoj dodeli nagrada Euromoney's Foreign Exchange nagrađen za najbolju banku u trgovini valutama (FX) za centralnu i istočnu Evropu.

"Unikredit pruža usluge za šest miliona klijenata, pravnih i fizičkih lica, širom CIE regiona, a ova priznanja su veliki uspeh jer su potvrda posvećenosti klijentima. Usluge trgovine valutama omogućene su na devet ključnih tržišta CIE - Češke Republike, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Srbije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju banke.

Ono što izdvaja UniCredit na tržištima CIE jeste platforma UCTrader FX, koja je tokom poslednjih nekoliko godina prihvaćena kao način ulaska klijenata u svet eFX-a. Služi kao alat klijentima da samostalno trguju raznim FX proizvodima.

"Ovo prestižno priznanje potvrđuje našu težnju ka izvrsnosti i neprestanom inoviranju u oblasti međunarodnih finansija. Zahvalan sam celom timu jer je njihov predani rad i profesionalnost doveo do ovog značajnog uspeha", izjavio je direktor korporativnog bankarstva i član Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija  Filip Stikić.

Direktor korporativnog sektora CE&EE Michele Amadei istakao je da fokus na klijente i široka mreža osiguravaju dostupnost širokom paketu FX proizvoda Unikredita za multinacionalne korporacije, finansijske institucije, lokalne korporacije, klijente javnog, maloprodajnog i privatnog bankarstva.

"Ova nagrada potvrđuje naše snažno prisustvo u CIE, a povratne informacije naših klijenata su najbolji dokaz našeg uticaja", kazao je on.

Teme