Web Analytics
VJT: Određen pritvor državljaninu BiH zbog nesreće u Bačkom Petrovcu - BetaRS

VJT: Određen pritvor državljaninu BiH zbog nesreće u Bačkom Petrovcu

Hronika | 08.10.2024 | access_time 18:45
VJT: Određen pritvor državljaninu BiH zbog nesreće u Bačkom Petrovcu
novisad.vjt.rs
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je državljaninu Bosne i Hercegovine  T. P. (36.),koji se prvobitno predstavljao kao državljanin Hrvatske I. P., određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati radi saslušanja u vezi sa saobraćajnom nesrećom u Bačkom Petrovcu.


Kako se precizira, T. P je povezan sa saobraćajnom nesrećom koja se 6. oktobra dogodila u Bačkom Petrovcu, a u kojoj je život izgubila S. J. iz Rumenke, dok su njen suprug Ž.J. i njihovih dvoje maloletne dece zadobili teške, a jedno maloletno dete lake telesne povrede.

VJT navodi i da je doneta Naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog T. P., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je propisana je kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

"Osumnjičeni T.P. je saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu dana 8. oktobra, nakon čega je ovo tužilaštvo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom, po svim zakonom propisanim osnovama", precizira se u saopštenju VJT.

Dodaje se da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zatim da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog načina izvršenja i posledica predmetnog krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti.

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će, u skladu sa zakonom, u toku sprovođenja istrage, preduzeti sve dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, u cilju donošenja pravilne i zakonite javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", dodaje se u saopštenju.

Teme