Web Analytics
Na Beogradskom sajmu u ponedeljak otvaranje sajmova energetike i zaštite životne sredine - BetaRS

Na Beogradskom sajmu u ponedeljak otvaranje sajmova energetike i zaštite životne sredine

Zelena Srbija | Izvor: Beta | 11.10.2024 | access_time 14:30
Na Beogradskom sajmu u ponedeljak otvaranje sajmova energetike i zaštite životne sredine
Na Beogradskom sajmu se u ponedeljak, 14. oktobra, otvaraju 19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa "Ecofair", najavili su danas organizatori.

Sajmove, koji traju do 16. oktobra, otvaraju državni sekretar u ministarstvu rudarstva i energetike Stefan Srbljanović i državna sekretarka u ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić, nevedeno je u saopštenju.

Kako je ukazano, pod sloganom "Poruka je u prirodi" na Sajmu energetike, više od 50 domaćih i stranih izlagača iz desetak zemalja, treba da pokažu da stabilan i pouzdan pristup energiji direktno utiče na industrijsku proizvodnju, poslovanje, transport i svakodnevni život građana.

Ova sajamska manifestacija okupiće stručnjake, preduzeća, kompanije, organizacije, investitore i donosioce odluka iz različitih sektora energetske industrije, kako bi prikazali najnovija dostignuća u oblastima kao što su obnovljivi izvori energije, energetska efikasnost, pametne mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koja mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti u sektoru energetike i druge inovacije.

Najavljeno je da će ministarstvo rudarstva i energetike, kao pokrovitelj manifestacije, na svom štandu organizovati prateći program na teme energetske efikasnosti, kroz prezentaciju niza projekata koje sprovodi Uprava za finansiranje i podsticaj energetske efikasnosti, a posebna pažnja će biti posvećena energetskoj sanaciji domaćinstava, stambenih i javnih objekata.

Na 20. Sajmu ekologije "Ecofair" predstavnici institucija, proizvođača opreme, distributera, reciklera, operatera, deponija, lokalnih samouprava, komunalnih preduzeća, generatora otpada i stručne javnost razgovaraće o održivim praksama, proizvodima i rešenjima koja doprinose zaštiti životne sredine, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i upravljanju otpadom, energetskoj efikasnosti, zelenoj gradnji, inovativnim tehnologijama i drugim ekološki prihvatljivim inicijativama.

Radno vreme sajmova je od 10 do 17 časova.

Pojedinačna ulaznica košta 500 dinara, grupna 300 dinara, a parking u sajamskom krugu plaća se 200 dinara po satu.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Obnovljivi izvori