Web Analytics
Vlast i opozicija se međusobno optužuju da žele građanski rat - BetaRS

Vlast i opozicija se međusobno optužuju da žele građanski rat

Politika | 12.10.2024 | access_time 12:15
Vlast i opozicija se međusobno optužuju da žele građanski rat
Foto: Beta/Milan Ilić

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su na zasedanju o litijumu poslanici vlasti govorili o zaštiti životne sredine dok su iz opozicije, kako je navela, govorili o tome da mora da dođe do nasilne smene vlasti.

"Predstavnici opozicije su videli da ne mogu argumentima da se brane. Oni su dobili sve što su tražili, a to se nikada nije desilo. Dok je bivši DOS bio na vlasti nije moglo da se desi da opozicija nešto traži i da bude ovlašćeni predlagač. Oni su sada dobili sve što su tražili", rekla je Brnabić za TV Informer, preneo je ovaj medij, na svom sajtu.

Optužila je opoziciju da žele isključivo svrgavanje predsednika Aleksandra Vučića i kako je navela "neki od njih žele ubistvo predsednika, a drugi doživotnu robiju".

Prema njenim rečima, opozicioni predlog zakona je "idiotski" i vlast ga je "raskrinkala" pre skupštinske sednice na čijem je bio dnevnom redu.


SSP: Brnabić daje veoma opasne izjave, poziva na građanski rat

Stranka Slobode i pravde (SSP) ocenila je danas, da je "nedolično i vrlo opasno što je predsednica parlamenta Ana Brnabić danasviše puta pomenula da opozicija poziva na građanski rat", iako to zapravo čini ona sama i sadašnja vlast.

Povodom nastupa Ane Brnabić na TV Informer, poslanik Dalibor Jekić ju je upitao: "Da li ste svesni težine izgovorenih reči i da li ste svesni koju funkciju obavljate?".

U pisanoj izjavi on je poručio Brnabić da joj "niko ne veruje jer je kao lažna premijerka izjavila da je stavljena tačka na projekat Jadar, a danas je glavni lobista za iskopavanje litijuma i naglasio: " Neizazivajte građane, ne delite ih i ne spominjite rat, ni u kom kontekstu".

Za njene tvrdnja da se opozicija plaši pojavljivanja predsednika države na sednicama Skupštine Srbije, Jekić je naglasio da je ova vlast "zatvorila sve televizije sa nacionalnim frekvencijama za gostovanje opozicije i ljudi koji drugačije misle".

"Koliko Vam je šef hrabar pokazuje podatak koliko je imao TV duela za 12 godina vlasti. Nula, gospođo Brnabić. Nula. Čovek koji se 300 puta u 365 dana pojavi na televizijama sa nacionalnim frekvencijama i svaki put pominje ljude iz opozicije i laže o njima", istakao je Jekić.

Teme